Scandal monstru între Vadim şi Funar. La mijloc: steagul lui Avram Iancu din 1848

Scandal monstru între Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar. La mijloc este steagul lui Avram Iancu, informează Românai TV. Funar îl acuză pe tribun că ar fi furat acest stag din sediul Partidului România Mare, apoi l-a scos la licitaţie pentru 10 mii de euro, cu ajutorul unui prieten din Germania.

22 oct. 2013, 20:16
Scandal monstru între Vadim şi Funar. La mijloc: steagul lui Avram Iancu din 1848

Gheorghe Funar susţine că steagul care i-ar fi aparţinut lui Avram Iancu a fost donat Partidului România Mare, în urmă cu cinci ani, la Ţebea, de un sătean din Baia de Criş. Funar spune că a aflat cu stupoare că steagul care era expus în sediul Partidului a fost scos la licitaţie.

„Steagul a dispărut din sediul partidului PRM, în ceasurile care au trecut am aflat că a fost scos din ţară dus la un prieten de-a lui Vadim Tudor de pe Frankfurt Main şi înscris la aeastă licitaţie”.

De cealaltă parte, Corneliu Vadim Tudor spune că steagul aparţinuse legiunilor revoluţionare şi i-a fost dăruit personal, nu partidului. În plus, europarlamentarul spune că nu a scos la vânzare nimic din colecţia pe care o are.

„Astea sunt fabulaţii. Acel ţăran a venit gloinţ la mine la mormântul lui Avram Iancu şi mi-a dat acest dar pentru că ştia că eu am o colecţie de documente şi obiecte istorice. N-am scos nimic la nicio licitaţie, acel drapel e la mine acasă. Îl dau eu în judecată pe acest iresponsabil de Gh. Funar, pentru denunţ calomnios”, a replicat Vadim

Steagul datează din 1848 şi este brodat cu fir de argint. După ce Gheorghe Funar a făcut o sesizare către ministrul Culturii, Daniel Barbu, obiectul, a cărei valoare pornea de la 10.000 de euro, a fost scos de la licitaţie.