Scandal pe piaţa de asigurări: CASCO s-ar putea scumpi

Piaţa de asigurări s-ar putea bloca, iar poliţele CASCO ar putea să îi coste pe şoferii români mai mulţi bani. Firmele care emit astfel de poliţe au de recuperat 25 de milioane de euro de la companiile care încheie RCA, iar procedura întârzie de luni bune. 

12 ian. 2015, 12:14
Scandal pe piaţa de asigurări: CASCO s-ar putea scumpi

Grupul firmelor care domină piaţa RCA aveau datorii de peste 25 de milioane de euro faţă de mai multe societăţi de asigurare active pe piaţa CASCO. „La jumătatea anului trecut erau peste 120 de milioane de lei, în jur de 25 de milioane de euro, de recuperat în contul regreselor. Sumele actualizate le vom calcula luna aceasta însă, din ce se vede pe încasări, este aproape exclus ca sumele să fi scăzut. Probabil chiar au crescut„, au explicat pentru economica.net surse avizate. Aceste datorii semnificative sunt generate de problemele pe care firmele care domină piaţa RCA le au cu plata daunelor.

VEZI ŞI: RCA 2014, schimbări radicale: Ce se întâmplă dacă faci accident şi ţi se refuză dosarul de daune

O parte a şoferilor implicaţi în accidente din postura de păgubit preferă să-şi repare maşina utilizând propria poliţa CASCO, având în vedere că, dacă ar opta să fie despăgubiţi în contul poliţei RCA deţinută de şoferul vinovat riscă să aştepte prea mult sau să primească daune parţiale. Ulterior, societatea care a emis poliţa CASCO urmează să primească suma aferentă reparaţiei de la asigurătorul RCA al şoferului vinovat.

Citeşte mai mult pe economica.net