Scandal pentru întârzierea lucrărilor de construcţie din Defileul Jiului

Şeful CNADR, Narcis Neaga ameninţă că va penaliza firma spaniolă care reface DN 66 şi spune că va anunţa şi ambasada Spaniei la Bucureşti. Doar câţiva muncitori sunt pe şantier, iar lucrările sunt în mare întârziere, transmite România TV.

22 mai 2014, 06:33
Scandal pentru întârzierea lucrărilor de construcţie din Defileul Jiului

Şeful CNADR susţine că şantierul de pe DN 66 e mai mult gol. Doar câţiva muncitori sunt la lucru, iar drumul e închis degeaba.

„Este inadmisibil. Inadmisibil. La dumneavoastră în ţară nu aţi fi făcut aşa ceva. Atmosfera pe şantier era de parcă era Adormirea Maicii Domnului pe şantier. Pentru ce există această bătaie de joc la adresa transportatorilor din România?”, a spus Narcis Neaga într-o discuţie cu reprezentantul firmei hispanice.

Conform proiectului, până acum reabilitarea drumului trebuia să fie făcută în proporţie de 87%, dar abia a ajuns la 13%. Spaniolii susţin că au întârziat din cauza unor probleme tehnice. „De ieri a fost o mobilizare suplimentară, iar de săptămâna viitoare vom suplimenta cu şi mai multe persoane. Au fost nişte chestii tehnice”, a spus reprezentantul companiei contractoare.

Asigurările nu l-au mulţumit pe Neaga. „Până luna viitoare o să iau măsuri împotriva dumneavoastră şi o să le fac publice, inclusiv la nivel de ambasadă”, a spus şeful CNADR.

Spaniolii mai au doar câteva zile să se încadreze în grafic, altfel vor fi penalizati cu 0,4% pentru fiecare zi de întârziere. Mai mult, contractul ar putea fi reziliat, dar procedura ar aduce prejuducii de ambele părţi. Spaniolii rămân fără lucrare, iar noi, românii, am mai aştepta încă doi ani până la terminarea drumului.