Scandal sexual: Florin Tecău, şeful CJ Argeş, renunţă la conducerea organizaţiei judeţene a PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Florin Tecău, a renunţat miercuri la funcţia de lider interimar al organizaţiei judeţene a PSD, în urma scandalului iscat după publicarea în presă a unor convorbiri cu conţinut sexual explicit pe care le-ar fi purtat pe reţelele de socializare, transmite Agerpres.

14 ian. 2015, 17:44
Scandal sexual: Florin Tecău, şeful CJ Argeş, renunţă la conducerea organizaţiei judeţene a PSD

„Biroul Permanent al PSD Argeş a luat act de decizia domnului preşedinte Tecău de a renunţa temporar la conducerea organizaţiei judeţene. Dumnealui a luat această decizie, până îşi rezolvă anumite problemele de imagine create în ultima perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Argeş, Iustin Dejanu.

Conform aceleiaşi surse, Biroul Permanent al PSD Argeş a decis şi acordarea susţinerii politice pentru desemnarea în funcţia de preşedinte interimar a senatorului Şerban Valeca şi în funcţia de preşedinte executiv interimar a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

„Numirile efective le va face Biroul Permanent Naţional al PSD. Probabil în şedinţa de săptămâna viitoare a BPN se va lua notă de propunerile noastre, de care se va ţine cont sau nu, decizia aparţine conducerii centrale”, a precizat Dejanu.

Fiul şefului CJ Argeş, AMENINŢĂRI cu MOARTEA după scandalul sexual

Florin Tecău a devenit preşedinte al CJ Argeş în urma alegerilor parţiale din 25 mai 2014, organizate după încetarea înainte de termen a mandatului lui Constantin Nicolescu (PSD), pentru conflict de interese. Tecău a asigurat din decembrie 2014 şi conducerea interimară a PSD Argeş, după ce preşedintele Constantin Nicolescu s-a retras, iar prim-vicepreşedintele Tudor Pendiuc, primar al municipiului Piteşti, a fost arestat preventiv pentru corupţie.

Săptămânalul „Ancheta” a publicat, pe 12 ianuarie, o serie de conversaţii, multe dintre ele cu conţinut sexual explicit, pe care preşedintele CJ Argeş le-ar fi avut cu un cont fictiv deschis pe o reţea de socializare chiar de către jurnalişti. Aceeaşi publicaţie mai susţinea că preşedintele CJ Argeş i-ar fi pus la dispoziţie pretinsei tinere şi numărul telefonului de serviciu, de pe care ar fi purtat apoi numeroase convorbiri.

Florin Tecău a contestat ulterior veridicitatea dezvăluirilor şi a susţinut că este victima unei înscenări cu caracter politic.