SCANDAL SEXUAL la opera din Timişoara. O balerină, şantajată de fostul iubit cu imagini din timpul partidelor de amor

O fostă balerină a Operei Naţionale Timişoara l-a dat în judecată pe fostul iubit, care a şantajat-o să întreţină relaţii sexuale cu el şi după încheierea relaţiei, ameninţând-o cu distribuirea unor înregistrări cu partidele lor de amor, după care a trecut la fapte.

27 sept. 2019, 06:01
SCANDAL SEXUAL la opera din Timişoara. O balerină, şantajată de fostul iubit cu imagini din timpul partidelor de amor

Cei doi s-au cunoscut în 2017, pe când erau colegi la Opera Naţională Timişoara, ea, balerină, iar el, solist, scrie adevarul.ro. Au avut împreună o relaţie amoroasă care a început să se destrame după ce femeia şi-a mutat job-ul la o companie privată.

I-a cerut fostei partenere „să rămână prieteni cu beneficii”

În august 2018, când fosta balerină a decis încetarea relaţiei, bărbatul a trecut la şantaj: a ameninţat-o că, dacă nu vor continua întâlnirile, va distribui pe Internet imagini compromiţătoare cu ea – poze şi filmuleţe cu partidele lor sexuale, pe care fosta parteneră acceptase să le facă în timpul relaţiei.

Citeşte şi O actriţă americană a postat singură pozele nud cu care era şantajată de un hacker. „Du-te dracului” FOTO

„Inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că aşteaptă ca aceasta să-l caute şi să accepte să rămână prieteni cu beneficii (formulă indirectă, folosită atunci când două persoane consimt să aibă strict o relaţie sexuală fără alte implicări emoţionale), în caz contrar urmând să facă publice imaginile compromiţătoare cu aceasta la locul de muncă al tatălui ei, precum şi la locul acesteia de muncă. De asemenea (…) inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că dacă în următoarele 6 luni aceasta şi-ar fi făcut vreun iubit, ar fi urmat să se petreacă lucruri neplăcute”, se arată în considerentele sentinţei penale n.r. .2687/2019, pronunţată de Judecătoria Timişoara (www.rolli.ro).

Bărbatul i-a spus fostei partenere că dacă nu dă curs solicitărilor sale, „o să fie NENOROCIRE”. La insistenţele individului, de teama distribuirii înregistrărilor, femeia a acceptat să se întâlnească în continuare cu fostul partener.

„Cu prilejul uneia dintre întâlnirile de după momentul despărţirii, între cele două părţi s-a consumat şi un episod amoros, fapt care a întărit convingerile inculpatului că relaţia amoroasă ar fi reînceput. Ulterior acestui episod amoros, persoana vătămată i-a învederat inculpatului că, deşi s-a consumat acel moment intim între ei, în continuare nu doreşte să reia relaţia amoroasă cu acesta. (…) Cu privire la aceste filmuleţe şi fotografii intime, victima a învederat că au fost captate cu acordul acesteia, pe timpul relaţiei dintre ea şi inculpat, la insistenţele acestuia, dorind să-i satisfacă astfel unele fetişuri”, se arată în considerentele sentinţei penale n.r. .2687/2019, pronunţată de Judecătoria Timişoara.

Presiunile au continuat pe Facebook Messenger, astfel încât atunci când femeia nu putea da curs întâlnirilor intime sau nu dorea, bărbatul revenea cu ameninţările legate de distribuirea către alte persoane a imaginilor şi filmărilor intime cu aceasta.

„Conform aceleiaşi declaraţii aparţinând victimei, inculpatul devenise insistent cu mesaje, apeluri telefonice şi vizite neanunţate atât la domiciliul acesteia, cât şi la locul de muncă, fapt pentru care numita (…) a consimţit la consumarea de noi acte sexuale cu inculpatul doar pentru a se asigura că filmuleţele şi fotografiile compromiţătoare pentru aceasta nu urmau a fi distribuite”, se mai arată în considerentele deciziei citate.

A ameninţat că „o va face vedetă în cadrul companiei”

În data de 26 noiembrie 2018, bărbatul a invitat-o pe fosta balerină la locul lui de muncă de la Opera Naţională Timişoara. Femeia a sperat că de data aceasta va reuşi să-l determine să renunţe la şantaj şi să şteargă imaginile compromiţătoare.

Pentru că nu a mai acceptat niciun episod intim şi i-a spus categoric că relaţia lor rămâne închisă şi că nu mai doreşte să discute şi să se întâlnească iar cu acesta, cei doi s-au despărţit în termeni tensionaţi. După nici o săptămână, bărbatul şi-a pus în practică ameninţările şi a distribuit imaginile către trei persoane, între care şi doi bărbaţi cu care individul bănuia că fosta parteneră ar fi avut raporturi intime pe timpul relaţiei lor amoroase.

Mai mult, le-a precizat acestora că „o va face vedetă în cadrul companiei (n.r. – firma la care femeia îşi mutase locul de muncă)”. Ulterior, femeia a fost contactată în mai multe rânduri de pe numere necunoscute sau ascunse şi urmărită de bărbat.

„Inculpatul s-a prezentat în mai multe rânduri în apropierea adresei de domiciliu a persoanei vătămate, situaţie care s-a repetat pe parcursul a mai bine de o lună, după data de 02.12.2018 şi până pe data de 11.01.2019, dată când persoana vătămată, dar şi tatăl acesteia, l-au văzut pe inculpat aşteptând în autoturismul său în apropierea locuinţei ei. (…) După ce inculpatul a constatat că a fost observat, s-a pus în mişcare, circulând cu viteză redusă prin faţa casei acesteia”, se mai arată în în considerentele sentinţei pronunţate de Judecătoria Timişoara (www.rolli.ro). Femeia a decis în cele din urmă să-l reclame la Poliţie. Audiat în calitate de suspect, bărbatul nu a dorit să ofere nicio declaraţie şi nici nu a răspuns întrebărilor adresate de către organele de poliţie judiciară. În faţa instanţei însă, inculpatul, în vârstă de 37 de ani, a recunoscut în totalitate comiterea faptei.