Scandal sexual la psihiatrie, în Botoşani. Trei paciente au fost violate şi au născut

Scandaluri sexuale la un sanatoriu pentru persoane cu probleme psihice din Botoşani. Trei paciente care nu au discernământ au rămas însărcinate şi au născut.

12 apr. 2016, 05:50
Scandal sexual la psihiatrie, în Botoşani. Trei paciente au fost violate şi au născut

Sanatoriul Podriga se află în comuna Drăguşeni, la 45 km de municipiul Botoşani. Un scandal sexual a zguduit restrânsa comunitate, după ce trei bolnave au rămas însărcinate și au născut ulterior. Bănuiți au fost angajații unității medicale care ulterior au fost cercetați de organele abilitate de săvârșirea infracțiunii de viol.

Recent, o persoană din comunitate a venit cu o serie de dezvăluiri șocante, despre ceea ce s-ar petrece în această unitate unde trăiesc oameni fără discernământ. Declarația a fost în primă fază asumată, ulterior restrasă, după ce persoana primise amenințări. Printre altele, s-a dezvăluit că unul dintre angajații care ar fi participat la violurile repetate ar fi rudă apropiată cu o persoană cu funcție de conducere din administrația locală.

În certificatele de naștere, în dreptul tatălui au fost trecute liniuțe. Mamele fiind cu handicap mintal, instanța a decis ca fetițele să fie preluate de un părinte profesional.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a deschis o anchetă în acest caz, însă dosarul a fost clasat, pe motiv că faptele sunt greu de probat.