Scandal şi acuzaţii grave de măsluire a concursului de admitere în Magistratură

Un politist din Gorj a avut cea mai mare notă din ţară la examenul scris de la Magistratură, dar a picat la interviu. O altă candidată povesteşte de spăgi uriaşe, de 100.000 de euro.

12 oct. 2015, 07:13
Scandal şi acuzaţii grave de măsluire a concursului de admitere în Magistratură

O tânără din Gorj susţine că unul dintre organizatorii concursului de la Institutul National al Magistraturii (INM), judecătorul Cristi Dănileţ, a umilit zeci de candidaţi după ce le-a transmis pe Facebook că la interviu contează atitudinea mimico-gestuală. Potrivit România TV, fata a transmis un memoriu la CSM şi susţine că se vehiculează spăgi de 100.000 de euro pentru un loc de judecător. Cei care nu se descurcă foarte bine la examenul scris sunt salvaţi la interviu.

Se pare că aşa s-a întâmplat cu mai mulţi candidaţi care deşi au luat note foarte mici la scris au luat peste 9 la interviu. Un poliţist din Gorj a picat examenul deşi a avut cea mai mare notă din ţară la scris. Din păcate, bărbatul a obţinut la interviu doar nota 6,68. 

Anul acesta, peste 3.200 de candidați s-au înscris pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM) și aproape 900 pentru admiterea în magistratură, prima probă a celor două concursuri a avut loc în 30 august.

Citeşte şi Replici dure în CSM pe tema evaluării magistraţilor: Vrem ca promovările să nu se mai facă pe X şi 0