Scandal şi acuzaţii grave de măsluire a concursului de admitere în Magistratură

Publicat: Luni, 12 Octombrie 2015 10:13 // Actualizat: Luni, 12 Octombrie 2015 10:13 // Sursa: romaniatv.net

Un politist din Gorj a avut cea mai mare notă din ţară la examenul scris de la Magistratură, dar a picat la interviu. O altă candidată povesteşte de spăgi uriaşe, de 100.000 de euro.

Foto: www.agentia.org

O tânără din Gorj susţine că unul dintre organizatorii concursului de la Institutul National al Magistraturii (INM), judecătorul Cristi Dănileţ, a umilit zeci de candidaţi după ce le-a transmis pe Facebook că la interviu contează atitudinea mimico-gestuală. Potrivit România TV, fata a transmis un memoriu la CSM şi susţine că se vehiculează spăgi de 100.000 de euro pentru un loc de judecător. Cei care nu se descurcă foarte bine la examenul scris sunt salvaţi la interviu.

Se pare că aşa s-a întâmplat cu mai mulţi candidaţi care deşi au luat note foarte mici la scris au luat peste 9 la interviu. Un poliţist din Gorj a picat examenul deşi a avut cea mai mare notă din ţară la scris. Din păcate, bărbatul a obţinut la interviu doar nota 6,68. 

Anul acesta, peste 3.200 de candidați s-au înscris pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM) și aproape 900 pentru admiterea în magistratură, prima probă a celor două concursuri a avut loc în 30 august.

Citeşte şi Replici dure în CSM pe tema evaluării magistraţilor: Vrem ca promovările să nu se mai facă pe X şi 0

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 oct 14:22
Răspunde | Votează email 5 email
un picat
eu am picat cu o nota apropiata. Este o bătaie de joc cu aceste probe de logică şi mai ales interviu care se pare nu sunt decât a-i tria pe cei care trebuie să intre. Iar probele de la penal nu mai nimic de a face cu manualele sau cu codurile. Este strig[tor la cer ca să-l faci magistrat pe cel cu 7, 15 şi să-l pici pe cel cu 9. Câţi dintre cei care fac parte din comisie ar lua nota 9? Danielet? Păcat de cei care îşi sacrifica ani pentru a învăţa şi să reuşească cei cu bani sau cunoştinţele. Dar toate părerile sunt vorbe în vant. Tot ca ei se va intampla. sunt Dumnezei pe pămant
12 oct 10:24
...la examenul scris de la Magistratură, dar a picat la interviu. O altă candidată povesteşte de spăgi uriaşe, de 100.000 de euro. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H