Scandal și șantaj. Dacian Cioloș își recunoaște greșeala față de Cătălin Drulă: „Mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR”

Continuă scandalul dintre Cătălin Drulă și Dacian Cioloș, în urma scindării partidului „progresist" USR. După ce liderul formațiunii din care mai face parte Dan Barna l-a acuzat pe fostul premier că forțează membrii să devină „traseiști", fondatorul REPER a revenit cu reacția. 

16 iun. 2022, 14:35
Scandal și șantaj. Dacian Cioloș își recunoaște greșeala față de Cătălin Drulă: „Mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR”

Dacian Cioloș a început să recruteze în noul său partid membri din USR. Totodată, el a recunoscut că a șantajat politicienii din fosta sa formațiune (n.r. – PLUS) să intre în partidul lui Barna și Drulă, prin fuziune, decizie pe care o regretă.

„Eu trebuie să recunosc că am forțat o dată colegii mei, dar i-am forțat atunci când am spus că dacă nu acceptă fuziunea, eu îmi voi prezenta demisia din fruntea PLUS, deci i-am forțat să intre în USR, nu să iasă din USR, ca să fie lucrurile clare.

Și aici nici Cătălin Drulă, nici altcineva nu poate să spună altceva, pentru că știu foarte bine că am fost unul dintre susținătorii puternici ai acestei fuziuni, pentru că am crezut că după fuziune, toată această bătălie pentru posturi și pentru poziții va înceta și că tribalismul va înceta în relația dintre USR și PLUS și că vom avea un singur partid.

Deci da, i-am forțat și aici îmi recunosc greșeala, mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR și să facem fuziunea. Nu poate să spună acum Cătălin Drulă că eu îi forțez să iasă. Decizia de a ieși e unilaterală, fiecare decide acest lucru”, a menționat Dacian Cioloș.

 

Dacian Cioloș, gata să lase USR-ul fără membri. Fostul premier tehnocrat continuă ofensiva

 

În prezent, liderul REPER se concentrează pe noul proiect politic. Dacian Cioloș a dat de gustul politicii interne după ce a fost numit de Klaus Iohannis premier „tehnocrat”. După încheierea guvernării interimare, el și-a făcut propriul partid, PLUS.

„REPER e un proiect diferit de USR și aș spune chiar de PLUS. E o încercare de a recupera oameni care vor să facă politică onest, fără dependență de o gașcă sau de un trib într-un partid, care vor să contribuie la o construcție în care și competența e prețuită.

De fapt, sunt lucruri pe care doream să le facem inclusiv în USR și e motivul pentru care am plecat de acolo, pentru că am realizat că acest lucru nu este posibil”, a mai punctat Cioloș, la RFI.

După eșecul guvernării USR, în parteneriat cu PNL și UDMR, Dacian Cioloș și-a dat demisia din puncția de președinte al partidului, din cauza frecventelor conflicte dintre cele două tabere.