Scandal uriaş în tenis. 16 jucători sunt suspectaţi că au trucat meciuri, Djokovic recunoaşte acuzaţiile

16 jucători din elita tenisului mondial sunt suspectaţi că ar fi aranjat meciuri, inclusiv în turnee de Grand Slam. Scandalul a izbucnit după o anchetă a jurnaliştilor BBC. Numărul 1 mondial, Novak Djokovici, susţine că aceste acuzaţii sunt adevărate.

18 ian. 2016, 14:20
Scandal uriaş în tenis. 16 jucători sunt suspectaţi că au trucat meciuri, Djokovic recunoaşte acuzaţiile

Suspiciunile au apărut prima dată după un meci între Nikolai Davidenko şi Martin Vassalo Arguello, desfăşurat în 2007. Investigaţia lansată a dus la descoperirea mai multor reţele de pariori din Europa care au făcut bani serioşi în urma unor partide aranjate.

De altfel, Novak Djokovici, numărul 1 mondial, confirmă aceste informaţii. El a spus că în 2007, la începutul carierei sale, cineva a încercat să-i ofere aproape 150.000 de euro pentru a pierde un meci, la Sankt Petersburg. „Nu am fost abordat direct, ci prin intermediul unei persoane care făcea parte din echipa mea, la vremea respectivă. Evident, am refuzat imediat oferta„, a declarat Djokovic, luni, după debutul victorios la Australian Open 2016. „Este o problemă mai veche, pe care cei responsabili trebuie să o lămurească. În ultimii șase-șapte ani nu am auzit nimic asemănător. Nu există dovezi referitoare la jucătorii în activitate și, cât timp lucrurile vor rămâne așa, este vorba doar de speculații. Nu cred că acest lucru aruncă o umbră asupra sportului nostru„, a adăugat liderul clasamentului ATP.

Potrivit anchetei, care nu dezvăluie niciun nume, 16 tenismeni sunt implicaţi în scandal. 8 dintre ei participă în prezent la Australian Open.

Preşedintele ATP a respins informaţiile publicate de BBC şi BuzzFeed News şi, mai mult, nici nu a încerca să ia vreo măsură împotriva jucătorilor suspectaţi.