Scandal uriaş la Sibiu. Şeful ISU s-a declarat rom, ca să-şi bage fata la liceu

Şeful ISU SIBIU s-a dat rom ca să-şi înscrie fata la cel mai bun liceu din oraş. Cosmin Balcu şi-a scos adeverinţă că este ţigan pentru ca fiica sa să intre acolo unde şi-a propus, chiar dacă nu avea media suficient de mare.

27 nov. 2015, 15:31
Scandal uriaş la Sibiu. Şeful ISU s-a declarat rom, ca să-şi bage fata la liceu

Colonelul Cosmin Balcu, comanantul ISU Sibiu, a reuşit să-și înscrie fiica la unul dintre cele mai bune licee din oraș, tocmai pe locurile rezervate romilor. Deși șeful pompierilor sibieni susține că nici el, nici soția sa nu aparțin acestei etnii.

Citeşte şi Atmosferă de poveste la Sibiu. S-a deschis Târgul de Crăciun VIDEO

Potrivit mesageruldesibiu.ro, pentru înscriere a avut nevoie de o adeverință care să ateste apartenența la etnia romă, făcând rost de ea de la Partidul Alianța Democrată a Romilor (PDAR). Cu ajutorul acestui act, fiica lui Balcu a fost admisă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“, în sesiunea de admitere 2015. Este cunoscut faptul că la acest liceu de tradiție, cu predare în limba germană, se intră foarte greu, ultima medie de admitere din anul acesta fiind cu câteva zeci de sutimi peste cea obținută de odrasla colonelului. Cum, la evaluarea națională, fiica șefului ISU nu a obținut decât media 8,73, șansele de a ajunge elevă la „Brukenthal“ erau ca și nule.

Citeşte şi Scandal la Poliţia Sibiu. O agentă este acuzată că a furat din amenzi

La „Brukenthal“ se alocaseră patru locuri pentru elevii de etnie romă. Potrivit sursei citate, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu ridică din umeri spunând că nu are competența de a verifica etnia elevilor înscrişi.