SCANDAL URIAŞ. Preoţii sunt revoltaţi după ce li s-a mărit cota de vânzări pentru Sărbători

Preoţii din Argeş se plâng că li s-ar fi mărit exagerat cota calendarelor şi lumânărilor pe care trebuie să le vândă până de Crăciun. Mâhnit de situaţie, unul dintre cei vizaţi îşi acuză superiorii că transformă casa domnului într-o afacere. Arhiepiscopia neagă însă că aceste dezvăluiri ar fi adevărate.

13 nov. 2015, 20:17
SCANDAL URIAŞ. Preoţii sunt revoltaţi după ce li s-a mărit cota de vânzări pentru Sărbători

Unul din preoţi a făcut publice câteva fotografii cu documentaţia în care i se spune cât trebuie să vândă în doar o lună şi jumătate cât a mai rămas până la Crăciun. 20.000 de calendare de perete, 36.000 de calendare de birou şi zeci de agende şi calendare anuale, care ar trebui să aducă bisericii un profit de peste 300.000 de lei. Părintele spune că oamenii nu vor cumpăra niciodată atâtea calendare şi lumânări.

Primarii comunelor din jurul Piteştiului nu sunt străini de noile obligaţii.

„Din sursele mele şi sunt bine batute in cuie, le-ar fi zis verbal la sedinta: „Trebuie sa marim si noi astea”. Am o biserica in deal, am vazut intr-o zi avea 6 babe, dom’le, in biserica acolo! Cui sa vinzi, ca am inteles ca s-a marit le-a dat cota acuma 50 de calendare in plus fata de anul trecut”, a declarat primarul.

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului au precizat printr-un comunicat că ei nu au cunoştinţă de existenţa unor astfel de documente, dar va deschide o anchetă internă.