Scandal uriaş în Liga Campionilor, din cauza arbitrilor români! Sebastian Colţescu l-a făcut „negru” pe unul dintre fotbalişti! Jucătorii au ieşit de pe teren!

Basaksehir a părăsit terenul în minutul 21 al meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa antrenorului secund al grupării turce, Pierre Webo.

08 dec. 2020, 22:42
Scandal uriaş în Liga Campionilor, din cauza arbitrilor români! Sebastian Colţescu l-a făcut „negru” pe unul dintre fotbalişti! Jucătorii au ieşit de pe teren!

Sebastian Colţescu riscă sancţiuni dure din partea UEFA. Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, din Grupa H a Ligii Campionilor, suspendat în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor rasiste ale arbitrului de rezervă român Sebastian Colţescu, va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri.

”În urma unui incident la meciul din UEFA Champions League din această seară dintre Paris Saint-Germain FC şi Istanbul Başakşehir FK, UEFA a decis în mod excepţional – în urma discuţiilor cu ambele cluburi – ca minutele rămase să se joace mâine (miercuri, n. red.), cu o nouă echipă de oficiali. Ora de start a fost fixată pentru 18:55 CET (19:55 în România)”, se arată în comunicat.

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediată în legătură cu incidentul.

Sebastian Colţescu, al patrulea oficial al partidei Basakşehir-PSG, din grupele Ligii Campionilor, l-a numit pe Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei, „negru”, iar banca de rezerve a turcilor a reacționat imediat.

Pe imaginile de mai jos se poate auzi cum Sebastian Colţescu îi spune lui Haţegan: „Băi, ăla negru!”. Pierre Webo i-a cerut explicaţii oficialului român, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba, care era rezervă, a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe. După aceea, formația turcă a părăsit terenul. „La naiba, vreun puțin respect! Asta nu e normal!”, s-au plâns turcii. Cei de la PSG s-au alăturat protestului și au mers la rândul lor spre cabine.

Ovidiu Hațegan a rămas să se consulte cu observatorul UEFA. Jucătorii lui PSG s-au solidarizat cu adversarii lor, dar apoi au anunțat că vor să continue partida. Dacă echipa din Istanbul refuză să revină pe teren, riscă să piardă meciul la masa verde.

Scandalul intervine într-un moment în care Ovidiu Hațegan bifa un moment istoric, devenind primul arbitru din istoria Ligii Campionilor care arbitrează în toate cele şase etape ale fazei grupelor.

Cine este Sebastian Colţescu

Sebastian Colţescu are 43 de ani, iar în 2006 a fost înscris pe lista FIFA și a arbitrat o serie de meciuri din Cupa UEFA Intertoto și Cupa UEFA. În 2007 a fost exclus de pe lista FIFA și retrogradat în Liga a II-a în România, în urma unor prestații necorespunzătoare. A reușit să revină în corpul A de arbitri al țării la finalul anului 2008.

Sebastian Colțescu a revenit de la 1 ianuarie 2013 pe lista FIFA, când l-a înlocuit pe Alexandru Deaconu, care s-a retras din arbitraj.

De-a lungul carierei, Colțescu a fost implicat în multe scandaluri legate de prestațiile sale la meciurile din Liga 1.