Scandalagiii care s-au bătut cu jandarmul fost luptător în Legiunea Străină au fost lăsați în libertate. Ciolacu, apel către jandarmii și polițiștii de pe plaje: Toleranță zero pentru bombardieri

Cei patru bărbați reținuți după bătaia cu jandarmii și polițiștii de pe o plajă din Costinești au primit control judiciar pentru 60 de zile. Doi dintre scandalagii sunt recidiviști și chiar erau să agreseze un turist care filma. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a spus că toleranța jandarmilor asupra bătăușilor trebuie să fie zero. Aceștia au susținerea lui.

18 aug. 2023, 11:44
Scandalagiii care s-au bătut cu jandarmul fost luptător în Legiunea Străină au fost lăsați în libertate. Ciolacu, apel către jandarmii și polițiștii de pe plaje: Toleranță zero pentru bombardieri

Protagoniștii scandalului de zilele trecute de pe plaja din Costinești au fost lăsați în libertate de către procurorii din județul Constanța. Este vorba despre cei patru bărbați care inițial au fost reținuți pentru 24 de ore după ce s-au luat la bătaie cu jandarmii și polițiștii pe o plajă din Costinești.

Procurorii au luat decizia să-i pună pe agresori în libertate, cu toate că doi dintre ei erau recidiviști.

Nici jandarmul care a participat la bătaie nu a scăpat basma curată. Acesta este anchetat de superiorii săi pentru a vedea dacă a respectat procedurile.

Citește și: El este jandarmul care i-a ”liniștit” pe scandalagiii din Costinești! A fost luptător în trupele de elită ale Legiunii Străine

Mai mult decât atât, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a făcut primele declarații despre bătăile de pe litoral. Toleranța asupra bătăușilor trebuie să fi zero.

”Pentru că începe weekendul şi probabil iarăşi staţiunile de pe litoral vor fi pline de turişti, vreau să fac un apel către forţele de ordine: să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege şi ordine. Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România. Poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea mea, a întregului guvern şi a tuturor oamenilor de bun-simţ din această ţară. Vă mulţumesc!”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, în şedinţa de Guvern.

Un scandal de proporții a fost marți, 15 august 2023, pe plaja din Costinești, unde două grupuri de turiști s-au luat la bătaie pe nisip. Când au apărut oamenii legii, au sărit să ii bată și pe aceștia.

Citește și: VIDEO Bătaie ca-n Şapte Păcate, pe plaja din Costineşti, între poliţişti şi mai mulţi scandalagii. Godină publică imaginile şi îşi apără colegii

Conflictul inițial a pornit de la niște turiști, care consumaseră alcool, spun martorii de pe plajă. Ulterior doi dintre cei bătuți au chemat poliția și așa s-a ajuns că oamenii legii să fie nevoiți să folosească forța, dar și spray-urile iritant-lacrimogene, pentru că au fost și ei atacați.

Pentru că au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.