SCANDALOS. Ce a făcut un britanic după ce a aflat că taximetristul e român

Un tânăr din Marea Britanie a refuzat să plătească unui taximetrist român cursa, după ce a aflat naţionalitatea acestuia. Mai mult, el a vandalizat maşina acestuia, spunându-i să se întoarcă în ţara sa. 

15 mai 2013, 07:55
SCANDALOS. Ce a făcut un britanic după ce a aflat că taximetristul e român

Un bărbat din Darlington, nord-estul Marii Britanii, în stare de ebrietate a vandalizat maşina unui taximetrist român după ce i-a spus „se întoarcă în ţara sa”, relatează theadvertiserseries.co.uk, potrivit Agerpres.

Mark Simmons, 28 de ani, a declarat poliţiei că era „prea beat” să-şi amintească incidentul din 24 aprilie, în care a refuzat să plătească unui taximetrist cursa de 7 lire, după ce a aflat naţionalitatea acestuia.

Marţi, procurorul Blair Martin a descris în faţa instanţei cum bărbatul a lovit tabloul de bord al taxiului şi a vandalizat maşina atunci când şoferul a oprit.

Taximetristrul a chemat poliţia. Martin a precizat că, atunci când a sosit ofiţerul de poliţie, Simmons l-a întrebat dacă era străin înainte de a-l lovi în coapsă.

Simmons, 28 de ani, a pledat vinovat la acuzaţia de daune penale, agravate rasial şi la acuzaţia de atacare a unui ofiţer de poliţie.

Apărarea a declarat că tânărul a fost „foarte afectat” de recenta sinucidere a vărului său şi a băut foarte mult.
Simmons urmează să fie condamnat la 23 mai.