SCANDALOS! Declaraţii rasiste la adresa ROMÂNILOR din partea unui oficial al lui Manchester United

Manchester United l-a demis pe un căutător danez de talente, după ce acesta a făcut comentarii rasiste la adresa imigranţilor est-europeni, nominalizîndu-i pe "ţiganii din România şi Bulgaria", informează The Independent.

15 ian. 2015, 17:08
SCANDALOS! Declaraţii rasiste la adresa ROMÂNILOR din partea unui oficial al lui Manchester United

Torben Aakjaer, care colabora cu gruparea de pe Old Trafford din 2011, afirma pe o reţea de socializare că ar spori personalul de la graniţele Danemarcei pentru ca „toţi jegoşii de est-europeni să fie ţinuţi afară”.

„Trebuie să fii prea implicat în mafia roşie din Copenhaga să nu crezi că toţi aceşti jegoşi din estul Europei merită un şut în fund peste graniţă. Da, în cazuri ca acestea generalizez. Nu este vorba de un muncitor polonez care munceşte din greu în construcţii sau de un şofer ceh de taxi. Este vorba de ţigani din România, Bulgaria etc. Şi în cazurile astea nu trebuie arătată milă”, a spusn danezul.

The Guardian a adus aceste comentarii în atenţia clubului Manchester United, care a decis imediat încetarea colaborării cu Aakjaer: „Clubul a primit dovezi de la The Guardian, a lansat imediat o investigaţie şi a încheiat colaborarea cu Aakjaer. Manchester United nu este o organizaţie exclusivistă şi nu va tolera acest fel de comportament”.