Scandalos! Guvernul alocă o sumă infimă pentru elevi: Banii ajung pentru un covrig

Publicat: Luni, 05 August 2019 16:10 // Actualizat: Luni, 05 August 2019 16:10 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a anunțat miercuri aprobarea unui buget de 540.474 mii lei pentru implementarea "Programului pentru școli" în anul școlar 2019-2020. Prin acest program, copiii preșcolari și elevii din ciclurile primar și gimnazial vor primi fructe, legume, lapte și produse lactate, produse de panificație. 

Cu toate acestea, un calcul simplu arată că suma este suficientă pentru 1,6 lei pe zi pentru fiecare copil, adică bani de un covrig. Conform informaţiilor oferite de minister, ar fi vorba de un buget de 281,5 lei de copil pe an școlar.

În aceeași sedință de Guvern din 31 iulie în care Viorica Dăncilă i-a cerut Ecaterinei Andronescu începerea anului școlar la data de 16 septembrie, a anunțat și alocarea bugetului pentru "Programul pentru școli".

"Tot astăzi, asigurăm fondurile necesare pentru implementarea Programului pentru școli, în anul școlar 2019-2020, de care vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de copii. Prin acest program, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte și produse lactate, produse de panificație, dar vor fi și învățați cu privire la obiceiurile alimentației sănătoase. Valoarea totală a programului pentru şcoli al României, în anul școlar următor, este de aproximativ 540 milioane lei, bani asigurați de la bugetul de stat și din fonduri europene. Este un program care se derulează de mai mulți ani, apreciat de copii, și pe care îl vom implementa în continuare.", a spus Viorica Dăncilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani buget corn elevi fructe Guvern lapte
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H