SCANDALOS: penalty refuzat României la 1-0 pentru Olanda. Ballack: „Contactul nu a fost pedepsit, nici măcar verificat!”

România a pierdut în fața Olandei, 0-3, dar discuțiile continuă în jurul unui posibil penalty neacordat în prelungirile primei reprize. Fostul mare mijlocaș german Michael Ballack, acum în vârstă de 47 de ani, a intervenit, afirmând că tricoloirii ar fi trebuit să primească un penalty la scorul de 1-0 pentru batavi.
Filip Stan
02 iul. 2024, 21:21
SCANDALOS: penalty refuzat României la 1-0 pentru Olanda. Ballack:
Penalty refuzat României la 1-0 pentru Olanda. Ballack: "Contactul nu a fost pedepsit, nici măcar verificat!"

Penalty refuzat României la 1-0 pentru Olanda. Un moment deosebit de controversat s-a produs în prelungirile primei reprize, când Racovițan, introdus pe teren în locul lui Mogoș, a fost lovit cu cotul în figură de Ake. Arbitrul Felix Zwayer a fluierat imediat finalul primei părți, fără ca incidentul să fie analizat de VAR, condus de Bastian Dankert, un alt oficial german.

Citeşte şi: Gică Hagi, prima reacție după ce România a fost înfrântă de Olanda: „A progresa trebuie să fie un cuvânt important pentru noi. Trebuie să ne dorim mai mult”

Michael Ballack, care comentează pentru MagentaTV pe durata Euro 2024, a criticat vehement decizia: „Contactul nu a fost pedepsit, nici măcar verificat. Probabil pentru că a urmat imediat finalul reprizei. Pentru mine e o situație care trebuia cel puțin analizată. E clar!”.

Citeşte şi: România, eliminată de la Euro 2024 după 0-3 cu Olanda. Tricolorii pleacă din Germania cu o înfrângere dureroasă!

Nemulțumirile românilor nu s-au oprit aici. Stanciu a primit un cartonaș galben în minutul 81 pentru proteste, după ce Alibec a fost oprit pentru un fault inexistent. În plus, Dumfries a văzut cartonașul galben abia în minutul 78, pentru tragere de timp, deși avusese două intervenții dure asupra lui I. Hagi și Mogoș, nesancționate anterior!