Scandalos! Petreceri private organizate în sediul Institutului Cultural Român din Viena. Directoarea Andreea Dincă ridică din umeri

Insitutul Cultural Român din Viena a fost transformat într-un salon pentru petreceri private într-un spațiu securizat al unei instituții subordonate Ministerului Afacerilor Externe. Situația scandaloasă se întâmplă în mandatul directoarei Andreea Dincă, care trăiește într-un penthouse de lux de 200 de metri pătrați închiriat pe banii statului.

09 mart. 2023, 16:38
Scandalos! Petreceri private organizate în sediul Institutului Cultural Român din Viena. Directoarea Andreea Dincă ridică din umeri

Insitutul Cultural Român ar trebui să se ocupe cu promovarea culturii și civilizației naționalei în afara țării, însă cei aflați la conducere pare că au alte preocupări. De notat e faptul că ICR Viena funcționează în subordinea administrativă a Ministerului Afacerilor Externe, iar pentru a avea acces în sediu există niște norme de securitate.

Conducerea ICR Viena a dat cheia institutului unor persoane private care s-au ocupat de organizarea unei petreceri în sala de conferințe. În mod normal în sala respectivă sunt organizate evenimente culturale. Membrii comunității românești din Viena au fost cei care au semnalat această situație din data de 21 ianuarie 2023.

Potrivit jurnaliștilor de la cetateanul.net, petrecerea a fost organizată cu o zi înainte, iar în după-amiaza dinaintea petrecerii au fost depozitate în sediul ICR navete cu tot felul de sticle de băuturi, descărcate dintr-o mașină laolaltă cu mai multe mese și scaune, pentru că cele din sala ICR erau insuficiente pentru mulțimea de invitați.

Petrecerea putea fi observată din stradă. Orice trecător putea vedea luminile sau auzi muzica tare. Un localnic, care a trecut prin zonă, a vrut să intre în clădire, considerând că e vorba de un eveniment cultural, însă odată ajuns acolo a avut parte de o adevărată „surpriză”. Mai multe persoane necunoscute i-au cerut să iasă din sediul ICR precizând că acolo se ține o petrecere privată. Bărbatul a plecat bulversat și nu se știe dacă a sesizat sau nu acest incident Ministerului de Externe. În orice caz, s-a trecut peste acest incident ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În momentul desfășurării petrecerii, niciun angajat nu se afla acolo să supravegheze dacă există persoane rău intenționate care să pătrundă în birouri și să acceseze sistemul informatic al ICR.

Deși e singura persoană care ar fi putut să-și dea acordul pentru organizarea acestei petreceri, Andreea Dincă a spus că nu a știut de acest eveniment. Responsabilitatea ei era să demareze o anchetă și să sesizeze ministerul și organele de securitate, lucru care nu s-a întâmplat.

Contactată de jurnaliștii de la cetățeanul.net, Andreea Dincă nu a oferit vreun răspuns.