SCANDALOS! Suma RUŞINOASĂ pe care ar urma să o primească „tricolorii” U21 de la Guvernul României

Echipa naţionala U21 a României ar putea fi premiată de Guvenrul României cu sume de până la 5.500 de lei de jucător, adică puţin peste 1.000 de euro.

02 iul. 2019, 11:33
SCANDALOS! Suma RUŞINOASĂ pe care ar urma să o primească „tricolorii” U21 de la Guvernul României

Federaţia Română de Fotbal poate solicita, iar conform cadrului legislativ, Guvernul i-ar putea premia pe jucătorii din lotul care juca semifinala la Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino.

„Cadrul legislativ şi noua formă a HG 1447 permit acordarea de premii pentru performanţa echipei naţionale de fotbal U21 obţinută la Campionatul European. „Tricolorii” noştri merită din plin aceste premieri din partea Statului şi, în măsura în care Federaţia Română de Fotbal va solicita oficial acest lucru, MTS va demara de îndată procedurile pentru efectuarea acestor premieri”, a declarat ministrul Bogdan Matei.

UEFA a anunţat echipa ideală de la Euro U21. Un singur român a prins primul „11”

Premiile le-ar primi jucătorii lui Rădoi sunt cuprinse între 2.500 şi 5.500 de lei, în funcţie de locul pe care se va aprecia că s-a clasat România la Euro U21, trei sau patru.

„Eu personal l-am felicitat pe preşedintele Burleanu şi extind felicitările către întreaga echipă şi către toţi cei care au muncit la această performanţă, cu speranţa că în curând vom avea o nouă generaţie de jucători de valoarea şi la nivelul Generaţiei de Aur”, a mai declarat ministrul Bogdan Matei.

Sumele ar putea fi majorate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), care, în baza actului normativ citat, poate acorda premii de până la 3.000 de lei pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

România va participa cu echipa de fotbal la Jocurile Olimpice pentru prima dată după 56 de ani. Va fi cea de-a patra participare după ediţiile din 1924, 1952 şi 1964.