SCANDALOS! Ţundrea a stat 12 ani după gratii NEVINOVAT, iar adevăratul CRIMINAL a ieşit după 5 ANI

Tribunalul Gorj a decis, marți, eliberarea condiționată a lui Gheorghe Avram, adevăratul criminal din celebrul caz Țundrea, după ce a executat doar 5 ani din cei 25 primiți pentru crima din 1992 din Pogojeni. În același caz, Marcel Țundrea, pe care justiția l-a considerat după crimă vinovat, a stat închis 12 ani până să reușească să își demonstreze vinovăția.

19 sept. 2017, 16:59
SCANDALOS! Ţundrea a stat 12 ani după gratii NEVINOVAT, iar adevăratul CRIMINAL a ieşit după 5 ANI

Marcel Țundrea a murit la 3 ani după eliberare din cauza unor afecţiuni la plămâni care s-au agravat şi din cauza detenţiei.

Motivația sub care magistrații au luat această decizie este faptul că Gheorghe Avram a mai executat o parte importantă din pedeapsa de 25 de ani pentru altă crimă, iar legislația din România nu permite cumularea pedepselor, acestea fiind contopite.

În 1992, Mioara Gherasie, o fată de 14 ani din Pojogeni, care suferea şi de un anumit handicap, a fost găsită moartă cu capul sfârâmat în albia unui pârâu. Medicii legişti au stabilit că aceasta fusese şi violată. Marcel Ţundrea a fost găsit vinovat de procurori şi instanţa de judecată l-a condamnat la 24 de ani de închisoare. Acesta a reușit să își demonsteze nevinovația abia după 12 ani când a efectuat testul ADN, care nu era disponsibil la începutul anilor ’90.

Gheorghe Avram a fost depistat abia după ce a comis altă crimă, iar prin testul ADN s-a demonstrat că el este și autorul crimei pentru care Țundrea a stat nevinovat după gratii în cea mai mare nedreptate din istoria justiției din România.