SCANDALOS. Un profesor din Cluj, acuzat că i-a rupt urechea unui elev de 9 ani

Un profesor de limba franceză din Cluj este cercetat penal de către polițiștii de la Secția 4 din Cluj Napoca pentru rele tratament aplicate minorilor. Elevul care a căzut în mâinile profesorului a ajuns la Urgență cu o ureche care sângera.

17 apr. 2015, 11:49
SCANDALOS. Un profesor din Cluj, acuzat că i-a rupt urechea unui elev de 9 ani

Profesorul Ion Pițoiu are doar 27 de ani și predă limba franceză la Școala „Octavian Goga” din Cluj Napoca, fiind suplinitor. Pe numele lui Pițoiu a fost deschis un dosar penal deoarece obișnuiește să îi tragă foarte tare de urechi pe elevi, până le dă sângele, scrie evz.ro.

Ultimul incident a avut loc pe data de 17 februarie 2015, chiar în curtea școlii. Fără să știe nimeni care a fost motivul, lui Pițoiu i s-a pus „pata” pe un copil de nouă ani care se juca în apropierea porții de ieșire din școală. La un moment dat, profesorul de franceză s-a dus spre copil și l-a tras atât de tare de ureche încât i-a dat sângele.

Mama elevului, M. I. , susține că incidentul s-a petrecut în pauza de la ora 12.00, în curtea școlii. „După incident fiul meu a fost dus la cabinetul medical unde asistenta de serviciu a stabilit că trebuie să fie consultat de un specialist. După câteva ore am ajuns la un specialist de la Unitatea de Primire a a Urgențelor, urechea copilului fiind foarte umflată. Medicul ne-a comunicat că a suferit un traumatism pavilionar ureche dreaptă și a sesizat Poliția„, a povestit mama elevului agresat.

Citeşte şi Învăţătoarea isterică din Cluj-Napoca nu poate fi suspendată VIDEO

La scurt timp, polițiștii au demarat cercetările penale și au deschis un dosar penal în care profesorul Ion Pițoiu este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Incidentul a dus la sancționarea profesorului de franceză cu reducerea salariului cu 15 la sută pentru o perioadă de șase luni. Din cauza comportamentului profesorului de franceză, directorul Școlii Octavian Goga, profesorul Sorin Pop și-a dat demisia în data de 24 martie a.c., pentru a nu mai fi chestionat în legătură cu faptele acestuia.

Mama elevului agresat a mai declarat că a fost la Poliție unde a dat o declarație în care s-a constituit parte vătămată și solicită tragerea la răspundere penală a profesorului violent.

Profesorul Pițoiu a mai fost sancționat disciplinar și la începutul anului școlar 2014-2015, cu avertisment, deoarece a avut un comportament agresiv față de paznicii școlii care l-au întrebat cine este și ce dorește fără a-l cunoaște.

Citeşte şi Profesor anchetat de POLIŢIE. A montat o CAMERĂ VIDEO la duşurile unei echipe de FOTBAL FEMININ