Scandalul Black Cube: Anchetatorii au portretul robot al omului care a comandat spionarea şefei DNA

Cei doi israelieni cercetaţi pentru spionarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, au făcut portretul robot al clientului care a contractat firma Black Cube. O persoană cu influenţă în România, la cel mai înalt nivel în stat, care putea autoriza activităţi de spionaj pe teritoriul României, arată cei doi israelieni din spatele gratiilor.

27 apr. 2016, 12:10
Scandalul Black Cube: Anchetatorii au portretul robot al omului care a comandat spionarea şefei DNA

Cei doi spioni nu au dezvăluit identitatea clientului lor, însă au mărturisit în faţa judecătorilor că este vorba despre un personaj foarte bogat şi foarte influent din România, care putea autoriza în mod legal acțiunea de spionaj împotriva şefei DNA.

De asemenea, ei au dat mai multe detalii şi despre circuitul datelor colectate despre Laura Codruța Kovesi. Odată adunate, informațiile erau stocate pe stick-uri de memorie şi erau predate unui agent de legătură la Aeroportul Otopeni. Însă, informațiile nu părăseau țara ci erau livrate destinatarului final, scrie Digi24.

Citeşte şi: Spionii lui Kovesi rămân în arest. Judecătorii le-au respins recursul

Spionii au mai spus că opt persoane apropiate Laurei Codruța Kovesi erau spionate pentru a fi surprinşi în timp ce săvârşeau acte de corupție. Dacă erau prinşi, informațiile urmau să fie făcute publice pentru a afecta imaginea şefei DNA.  

Şeful DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat că instituția pe care o conduce are indicii cu privire la identitatea celui care a cerut spionarea şefei DNA.

Citeşte şi: Scandalul Black Cube: DIICOT are indicii în privinţa clienţilor firmei israeliene

Firma israeliană însă nu vrea să colaboreze deloc cu autorităţile române, singurul punct de vedere fiind cel apărut în presă, în care Black Cube a anunţat că investigaţiile din România au fost autorizate de la cel mai înalt nivel.