Scandalul căldurii ia amploare. Ministrul Energiei aduce acuzaţii grave la adresa RADET VIDEO

Ministrul energiei aduce acuzaţii grave la adresa Radet, după ce regia a anunţat că bucureştenii rămân fără căldură şi apă caldă. Andrei Gerea a declarat, la România TV, că regia se află în colaps financiar pentru că are cheltuieli uriaşe cu sporuri aberante, precum cel pentru limbi străine. În replică, directorul Radet spune că sporurile de la ELCEN, companie în subordinea ministerului energiei, sunt mai mari decât cele de la Radet.

08 nov. 2015, 19:02
Scandalul căldurii ia amploare. Ministrul Energiei aduce acuzaţii grave la adresa RADET VIDEO

Cineva încearcă să manipuleze populaţia. Cei de la Radet trebuiau să sune şi să se intereseze înainte să alerteze toată lumea cu această minciună, că se opreşte apa caldă şi căldura„, a declarat duminică, la România TV, ministrul energiei, Andrei Gerea.

Declaraţia demnitarului a venit după ce RADET a transmis, vineri, un comunicat în care îi avertiza pe bucureşteni că va sista furnizarea apei calde şi a căldurii. „Noi am dat acest anunţ pentru că am primit o notificare de la ELCEN. Deci eu vorbesc numai pe acte. Nu a existat nicio altă comunicare care să anuleze ceea ce noi am primit scris„, s-a justificat directorul general de la RADET, însă a primit imediat replica din partea ministrului Gerea: „Notificarea de la ELCEN la RADET nu este nici prima care se dă, încearca să-i stimuleze pe cei de la RADET să facă şi ei un efort, în ideea de a-şi achita datoriile„.

Ministrul a venit şi cu o explicaţie pentru situaţia financiară dezastruoasă de la RADET. „Plâng că şi-au plătit cu greutate salariile, dar de un an de zile s-a gândit cineva să reducă prevederile acelea absolut aberante din Contractul Colectiv de Muncă? Nici minerii nu au asemenea sporuri cum au cei de la RADET. Să explice domnul director de la RADET cum au sporuri de limbi străine, spor de transport de zgură„. În lipsă de alte argumente, şeful RADET a arătat spre cheltuielile nejustificate din curtea ministrului energiei: „Dacă este să ne uităm pe cuantumul salariului din cifra de afaceri a RADET, se va vedea că este un cuantum mult mai mic decât cel de la ELCEN„.

Autorităţile dau acum asigurări că bucureştenii nu vor avea probleme cu apa caldă şi căldură în această iarnă. Totuşi, o şedinţă pe această tema va avea loc săptămâna viitoare la guvern.