Scandalul Cambridge Analytica ia amploare. Mozilla suspendă publicitatea de pe Facebook

Mozilla a anunțat miercuri că suspendă publicitatea pe platforma social media Facebook, în urma scandalului legat de confidențialitatea datelor și Cambridge Analytica.

23 mart. 2018, 07:02
Scandalul Cambridge Analytica ia amploare. Mozilla suspendă publicitatea de pe Facebook

Decizia vine după ce au devenit publice informațiile potrivit cărora o firmă de consultanță politică a obținut acces la datele privind activitatea online a 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru a construi profiluri ale alegătorilor americani care ulterior au fost folosiți pentru a ajuta la alegerea președintelui american Donald Trump în 2016.

Am constatat că setările sale curente permit accesul la o mulțime de date – în special în ceea ce privește setările aplicațiilor terților”, a transmis Mozilla într-o postare pe blog.

Anunțul dezvoltatorului motorului ed căutare Mozilla Firefox a făcut acest anunț la câteva ore după ce directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, și-a cerut scuze pentru modul în care compania pe care a înființat-o s-a ocupat de protecția vieții private a utilizatorilor și a promis măsuri mai dure pentru a limita accesul dezvoltatorilor la astfel de informații.