SCANDALUL cărnii cu şoareci ia amploare. Un hipermarket A RETRAS toate produsele de la Avicola Călăraşi

Selgros a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călăraşi, din cauza aspectului şi calităţii necorespunzătoare, şi a decis stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situaţiei, informează un comunicat al companiei.

30 oct. 2013, 10:28
SCANDALUL cărnii cu şoareci ia amploare. Un hipermarket A RETRAS toate produsele de la Avicola Călăraşi

Această măsură a fost luată pentru a garanta tuturor clienţilor Selgros calitatea şi siguranţa alimentelor comercializate„, precizează conducerea companiei Selgros Cash&Carry România.

În luna septembrie, compania Selgros a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Călăraşi din cauza aspectului şi calităţii necorespunzătoare. În data de 11 septembrie 2013, magazinul Selgros din Brăila a trimis direct la distrugere o cantitate importantă de carne de pasăre de la Avicola Călăraşi.

E posibil numai datorită neseriozităţii criminale a celor care fac astfel de lucruri. Mi se pare o atitudine iresponsabilă. O astfel de societate trebuie rasă de pe piaţa românească. Lucrul ăsta este de neiertat. Instituţiile statului să facă controale şi în pieţe„, a declarat, la România TV, Dragoş Frumosu, preşedinte FSIA.

Firmele administrate de reţeaua de evazionişti cu care aveau legături senatorul Niculae Bădălău şi procurorul Angela Nicolae livrau către supermarketuri cantităţi importante de carne infestată cu salmonella. Potrivit procurorilor DNA, evazioniştii livrau carne de pui în care au fost găsite excremente de rozătoare şi chiar şoareci vii. Magazinele din lanţul Selgros se numărau printre clienţii reţelei de evazionişti.