Scandalul de la Eurovision BUBUIE în Parlament. Preşedintele Comisiei de Cultură intervine: Mă declar ŞOCAT

Scandalul selecției naționale de la Eurovision ajunge și în Parlament. Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, susține că este ”șocat” de ceea ce au făcut cei de la TVR și arată că toate aceste scandaluri nu fac decât să sporească neîncrederea românilor în televiziunea națională.

19 feb. 2019, 08:04
Scandalul de la Eurovision BUBUIE în Parlament. Preşedintele Comisiei de Cultură intervine: Mă declar ŞOCAT

„Mă declar șocat! Niciun an fără un scandal la Eurovision. După ce duminică seara, în finala Selecției Naționale a ediției Eurovision 2019, juriul a desemnat pentru a reprezenta România în competiţia ce va avea loc în luna mai, la Tel Aviv, Israel, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferințele telespectatorilor, Televiziunea Română se confruntă, ca în fiecare an, cu un val de suspiciuni în ceea ce privește organizarea acestei competiții.

Nemulțumirile publicului au fost și de această dată numeroase și întemeiate. Au fost semnalate probleme la sistemul de votare, care nu ar fi funcționat iar la final, votul românilor a contat într-o proporție mult prea mică în alegerea câștigătorului, juriul fiind format în majoritate din specialiști străini. Nu mă miră că marii artiști români au ajuns să ocolească această competiție din cauza modului în care este an de an organizată de către Televiziunea Publică pe banii cetățenilor. Când spui Eurovision, spui neîncredere.

Aceste scandaluri repetate în care TVR-ul terfelește imginea României și a românilor trebuie sa înceteze. Postul public de televiziune trebuie să iasă urgent din această zonă de suspiciune, de acuzații și de critici care se răsfrâng și asupra contribuabililor acestei țări, contribuabili care nici măcar nu au dreptul la transparența gestionării banilor care se toacă de la bugetul de stat. Surse media spun că Eurovisionul ar costa aproximativ un milion de euro și în aceste condiții cu ce se alege țara noastră după toată această imensă cheltuială a banilor publici? Cu o mândră etichetă de țară dezonorată și compromisă. Nu e de mirare că în momentul de față, în ochii românilor, imaginea TVR-ului se confundă ușor cu cea a PSD-ului, fiind catalogată ca o televiziune care trage sfori și fură din bani publici.

S-a ajuns prea departe! Dacă și preferințele muzicale ale românilor au ajuns acum să deranjeze în această societate stăpânită de PSD-TVR, cred că ne îndreptăm spre ce-i mai rău …”, arată Gigel Știrbu.