SCANDALUL PARIS. Băsescu: Reacţia MAE, stupidă. Implicarea unui SERVICIU FRANCEZ a fost o presupunere a mea

Preşedintele Traian Băsescu a calificat, vineri, drept stupidă reacţia Ministerului Afacerilor Externe în cazul afirmaţiilor sale privind o posibilă implicare a unui serviciu francez în cazul fotografiilor cu Elena Udrea şi Alina Bica la Paris.

31 oct. 2014, 21:42
SCANDALUL PARIS. Băsescu: Reacţia MAE, stupidă. Implicarea unui SERVICIU FRANCEZ a fost o presupunere a mea

‘Am văzut reacţia stupidă a Ministerului de Externe, sigur mintea unui politruc de talia lui Corlăţean care a ţinut să spună relaţiile româno-franceze … Eu îi spun că nu astfel de afirmaţii afectează relaţiile româno-franceze, iar relaţiile româno-franceze sunt afectate de proasta guvernare a României şi de corupţie, dacă sunt afectate, dar nu de astfel de informaţii, iar cooperarea României cu serviciile franceze este excepţională’, a spus Băsescu, la Realitatea Tv.

Şeful statului a spus că implicarea unui serviciu francez în această chestiune a fost o presupunerea a sa, ‘neluând în consideraţie că poate oricine obţine oricum documentele unui client al hotelului’.

El a ţinut să sublinieze că în cazul fotografiilor cu Udrea şi Bica ‘nu a fost o supraveghere care să vrea să compromită’.

Cel puţin la stadiul acesta putem spune că a fost o supraveghere doar ca la nevoie să fie arătată – uite unde ai fost şi când ai fost şi cu cine ai fost‘, a apreciat şeful statului.

De asemenea, preşedintele Băsescu a spus că hotelul respectiv din Paris este compromis, urmând să fie acţionat în judecată.

CITEŞTE ŞI Băsescu: Nu mai CANDIDEZ nici măcar la Parlament. Suspendarea preşedintelui, o crimă de dragul jocului politic

El a adăugat că nu a cerut niciodată să fie supravegheat cineva, arătând şi că legea nu-i permite să aibă o astfel de solicitare.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat vineri că acuzaţiile aduse ‘la nivel de şef de stat’ unor instituţii ale statului francez contravin cutumelor diplomatice şi aduc atingere relaţiei de ‘prietenie şi încredere’ dintre România şi Franţa.