Scandalul sexual din Poliţie. Şeful Centrului Chinologic din Sibiu a fost eliberat din funcţie

Şeful Centrului Chinologic din Sibiu, Crişan Mucenic Lăzureanu, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţie până la finalizarea cercetărilor prealabile şi a celor administrative dispuse în cazul său la sfârşitul lunii decembrie 2012, a anunţat, joi, Viorel Vasile, adjunct al şefului IGPR.

10 ian. 2013, 15:22
Scandalul sexual din Poliţie. Şeful Centrului Chinologic din Sibiu a fost eliberat din funcţie

Vasile Viorel a declarat că, în cazul şefului Centrului Chinologic din Sibiu, au fost dispuse, la sfârşitul lunii decembrie 2012, cercetarea prealabilă şi patru cercetări administrative, acestea fiind în curs de finalizare.

El a precizat că, în cazul lui Lăzureanu a fost luată măsura eliberării din funcţie, acesta fiind pus la dispoziţia IGPR până la finalizarea cercetărilor. Secretarul de stat în Ministerul de Interne Anghel Andreescu a declarat, joi, referitor la scandalurile din Poliţie, că sunt indicii că ar fi probleme şi la Centrul Chinologic de la Sibiu, iar un şef serviciu de la Şcoala de Subofiţeri Slatina ar fi acuzat de o fostă subalternă că o hărţuia sexual.

Crişan Mucenic Lăzureanu, directorul Centrului Chinologic din Sibiu, unitate din cadrul MAI, spune că acuzaţiile aduse de un bărbat şi o femeie, angajaţi ai centrului, privind loviri şi hărţuire sunt vechi, el fiind verificat şi găsit nevinovat de către mai multe instituţii de control.

Directorul Centrului Chinologic „Aurel Greblea” din Sibiu, Crişan Mucenic Lăzureanu, a declarat, joi, că scandalul cu acuzaţii de hărţuire şi loviri a început în urmă cu aproape doi ani, fiind acuzat de un bărbat şi o femeie, angajaţi ai centrului.

Potrivit acestuia, femeia îl acuză de hărţuire, ea fiind concubina bărbatului care îl acuză de lovire.

„Cei doi (cei care îl acuză – n.r.) s-au certat pe probleme sentimentale. El a crezut că eu am ceva cu ea. Au început tot felul de probleme. El s-a dat cu capul de pereţi, au făcut amândoi fel de fel de reclamaţii. Am peste 20 şi ceva de plângeri depuse de el. Plângeri de tot felul, şi penale. Am fost verificat. Mi s-a dat neînceperea urmăririi penale. Am fost verificat de Parchet, de DNA, de Parchetul de la Sibiu şi de corpurile de control. Am fost găsit nevinovat. Văd că el, acum, în contextul probelor de la Olt a ieşit în presă şi vrea în continuare să dea în mine”, a declarat Lăzureanu, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce îşi doreşte cuplul care îl acuză „să dea” în el, Lăzureanu a spus că este vorba de o răzbunare, deoarece ar fi aflat că cei doi „fac reproducţie” cu câinii unităţii, lucru ilegal, şi că bărbatul care îl acuză ar fi primit bani de chirie de la acest centru, deşi locuia împreună cu concubina sa, adică femeia care îl acuză pe director de hărţuire sexuală. Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus o serie de controale la inspectoratele judeţene de poliţie cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională, pentru a fi identificate şi sancţionate practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte neconforme.

„Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialişti din cadrul Aparatului central al MAI şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliţie judeţene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională”, s-a arătat într-un comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control.