SCANDALUL WADA. Încă o jucătoare de tenis DE TOP ia substanţe INTERZISE. O româncă pe LISTĂ

Grupul de hackeri Fancy Bear continuă dezvăluirile despre sportivii de top care iau substanţe interzise cu acceptul WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping).

15 sept. 2016, 05:30
SCANDALUL WADA. Încă o jucătoare de tenis DE TOP ia substanţe INTERZISE. O româncă pe LISTĂ

Pe noua lista se afla Petra Kvitova, dubla campioana la Wimbledon, dar si canotoarea romana Roxana Cogianu, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio.

Conform fisei medicale pe care Roxana Cogianu o are la WADA, aceasta a folosit dexametazona, o substanta ce se aplica in stari de soc toxic, hemoragic sau traumatic, ce poate fi folosita si ca antiinflamator. Dxametazona este interzisa deoarece testele au relevat ca folosirea ei ii ajuta pe sportivi sa reziste mult mai bine la efort.

Simone Biles şi Venus Williams susţin că iau substanţe interzise ca TRATAMENT

Petra Kvitova a luat in 2009 fomoterol si albuterol, substante folosite in general in tratarea astmului. Ele sunt interzise deoarece relaxeaza muschii si ajuta ca in plamani sa ajunga mai mult aer.

Pe noua lista cu sportivi care apeleaza la substante interzise in uz terapeutic se mai afla ciclistii Chris Froome si Bradley Wiggins.

Dezvăluiri explozive ale hackerilor ruşi. Serena Williams şi Simone Biles au concurat dopate la Olimpiadă

WADA a confirmat ca baza ei de date a fost sparta de un grup de hackeri. De asemenea, primele sportive implicate in aceasta serie de dezvaluiri au confirmat ca informatiile din fisele medicale prezentate sunt adevarate.

Sportivii de pe aceste liste folosesc medicamente ce contin substante interzise deoarece au reusit sa obtina certificate medicale ce arata ca sufera de diverse boli care ar necesita tratament. Aceasta procedura este acceptata de WADA, dar grupul de hackeri sustine ca totul este facut pentru a acoperi dopajul sportivilor de top.