Scapă de bătături pentru totdeauna cu aceste soluţii simple

Cu siguranță ți s-a întâmplat cândva ca o bătătură să nu-ți dea pace. Chiar dacă ea este enervantă și incomodă, bătătura este de fapt o încercare a organismului de a proteja pielea de pe picioare când mergi foarte mult sau porți încălțăminte nepotrivită. Cu câteva soluții la-ndemână, o poți elimina fără probleme.

27 iun. 2016, 12:51
Scapă de bătături pentru totdeauna cu aceste soluţii simple

Înmoaie și exfoliază

Pentru această soluție, nu ai nevoie de ingrediente speciale. Pentru început, înmoaie-ți picioarele într-un vas cu apă caldă și sare. Ține-le scufundate până când simți că pielea este înmuiată. În felul acesta, celulele moarte se vor îndepărta mult mai ușor. În continuare, folosește o piatră ponce pentru a elimina cât mai mult din stratul gros de piele de pe bătătură, fără a insista prea tare. Fii delicată! În cazul în care nu scapi de bătătură după un singur tratament, repetă procedeul pe parcursul a câtorva zile. La final, hidratează picioarele și poartă șosete pentru a proteja zona din jurul bătăturii. Cel mai bine este să faci acest tratament înainte de culcare, pentru ca picioarele tale să se odihnească și să se vindece fără probleme.

Aloe vera și cartofi
Acest leac este indicat persoanelor cu pielea sensibilă, care s-ar putea irita de la tratamentele mai aspre. Curăță și taie doi cartofi și pune-i în blender, până când obții o pastă.  În continuare, adaugă puțin gel de aloe vera. Omogenizează bine ingredientele, apoi aplică amestecul obținut pe zona afectată de trei ori pe zi, timp de câteva zile, până când scapi de bătături.
Turmeric și ulei de muștar
Aceasta este o metodă ayurvedică pentru eliminarea bătăturilor. Pentru a prepara acest remediu, încălzește  două linguri de ulei de muștar. Ai grijă să nu fiarbă! Adaugă apoi turmeric,  pentru a face o pastă destul de groasă. Las-o să se răcească și aplic-o pe bătătură. La final, înfășoară zona cu un bandaj din pânză. Ține cataplasma peste noapte și repedă procedeul până când bătăturile dispar complet. Turmericul pătează, așa că ai grijă să nu colorezi lenjeria de pat.
Papaya sau ananas
Aceste fructe sunt bogate în enzime care dizolvă proteinele, motiv pentru care sunt folosite de secole pentru eliminarea bătăturilor. Pentru a fi de folos în îndepărtarea acestor neplăceri, pune o bucată de fruct pe bătătură, după care bandajează zona. Ține cataplasma peste noapte, iar dimineața înmoaie-ți picioarele în apă caldă pentru o jumătate de oră.

Vrei să ai picioare sexi? Acestea sunt cele mai bune tratamente pentru îngrijirea picioarelor