Scapă de părul nedorit de pe faţă. Iată METODE eficiente

Anumite zone ale feţei, cum este regiunea de sub pomeţi şi colţurile mandibulei, sunt acoperite în mod natural cu păr, însă firele sunt subţiri şi aproape insesizabile. Cu toate acestea, sunt şi situaţii în care părul facial creşte în exces şi devine o reală problemă de ordin estetic pentru reprezentantele sexului frumos.

17 aug. 2014, 16:22
Scapă de părul nedorit de pe faţă. Iată METODE eficiente

Există mai multe cauze care duc la dezvoltarea excesivă a pilozităţii faciale:

  • sindromul ovarelor polichistice
  • disfuncţii ale glandelor suprarenale
  • anumite anticoncepţionale cu o concentraţie mare de hormoni
  • consumul exagerat de dulciuri
  • anorexia
  • creşterea bruscă în greutate

Citeşte şi RISCURILE CRUNTE ale epilatului inghinal. Te vei gândi de două ori înainte să mergi la salon

Metode de combatere a părului de pe faţă:

1. Mască din turmeric. Turmericul este un condiment indian preţios pentru ten, deoarece conţine o cantitate considerabilă de antioxidanţi. Turmericul este folosit în toate ritualurile de înfrumuseţare ale indiencelor, inclusiv în cele de eliminare a părului nedorit de pe faţă, scrie eva.ro. Amestecă o linguriţă de turmeric cu o linguriţă de apă şi aplică masca pe zonele în care te confrunţi cu păr inestetic. Las-o să se usuce, apoi îndepărteaz-o delicat, cu un prosop umezit în apă caldă.

2. Mască din ou şi mălai. Foarte eficientă în înlăturarea părului nedorit de pe faţă, această mască se prepară dintr-un albuş de ou amestecat cu o lingură de zahăr şi jumătate de lingură de mălai. Masca se aplică în zonele acoperite cu păr. După ce se usucă, trebuie să o îndepărtezi printr-o mişcare fermă de tragere în sensul opus creşterii firelor de păr.

3. Foloseşte cremă depilatoare, ceară sau benzi de ceară. Există o gamă diversificată de creme depilatoare sau benzi de ceară, pentru fiecare zonă a corpului, inclusiv pentru faţă.

Citeşte şi Secretele epilării cu lama. Cum să ai picioare sexy, fără urme şi neplăceri