Scapă URGENT de acești bani! BNR a făcut anunțul momentului

BNR a făcut anunțul pe care toți românii trebuie să-l afle. Este vorba despre banii pe care oamenii i-au strâns de-a lungul timpului și pe care acum ar putea să-i piardă, dacă nu urmează instrucțiunile Băncii Naționale.

16 apr. 2023, 14:44
Scapă URGENT de acești bani! BNR a făcut anunțul momentului

BNR a anunțat că bancnotele uzate sau deteriorate nu vor mai putea fi circulate, astfel că toți românii care au astfel de bani trebuie să se grăbească și să meargă la sediul Băncii Centrale pentru a-i schimba. Schimbul se face total gratuit și nu implică niciun comision.

În ciuda faptului că tehnologia ne permite să utilizăm banii în mediul online, mulți români încă utilizează banii fizici. Totuși, ar trebui să fii atent ce bancnote ai în portofel pentru că BNR a venit cu un ultim anunț în care se anunță schimbări în ceea ce privesc banii.

,,Bancnotele care sunt evaluate ca improprii circulației nu pot fi recirculate. În această categorie sunt incluse bancnotele uzate, deteriorate și fără putere circulatorie”, se arată în comunicatul din partea Băncii Naționale a României, potrivit Click.

Mulți dintre noi am avut cel puțin o dată o bancnotă uzată sau ruptă prin portofel. Acestea au continuat să circule din motiv că au fost date ca rest, iar din neatenție am continuat ciclul de circulație a acestora. În cazul bancnotelor rupte, românii mai apelează la încercarea de a le repara, însă dacă un comerciant observă acest lucru, are dreptul să refuze bancnota respectivă.

BNR schimbă bancnotele vechi total gratuit

Cea mai la îndemână soluție este aceea de a o schimba la bancă. BNR schimbă bancnotele vechi, uzate, rupte sau din care lipsesc bucăți mici, schimbul fiind în totalitate gratuit. Pentru cei care nu știu unde anume să găsească un sediul al BNR, acestea se regăsesc în București, Cluj, Timiș, Dolj, Constanța și Iași.

De asemenea, unele bănci oferă la rândul lor acest serviciu, astfel că sunt șanse foarte mari ca în localitatea în care locuiești să poți schimba banii uzați sau rupți. De asemenea, bancnotele sau monedele care au ieșit din circulație, la rândul lor pot fi schimbate la bancă în mod gratuit.

Pentru ca banii să poată fi schimbați, ele trebuie să conțină toate elementele de identificare, astfel că în cazul în care o bucată prea mare lipsește, acestea nu vor putea fi schimbate. În ceea ce privește bancnotele uzate, acestea sunt încadrate în următoare tipuri de însemne monetare: bancnotele murdare, șifonate, pătate sau decolorate, inscripționate cu elementul de identificare complet, în ambele poziții, dar șters sau care nu poate fi citit și care au suprafața întreagă;. elementul de identificare al unei bancnote este reprezentat de seria și numărul tipărite pe spatele bancnotei;. bancnotele rupte, tăiate sau perforate însă ale căror caracteristici principale nu sunt alterate și ale cărui element de identificare complet este lizibil sau cu unele lipsuri, dar cu suprafața întreagă;. bancnotele care au fost rupte și ulterior au fost lipite, la care se poate constata că toate fragmentele pot întregi suprafața completă a bancnotei.

Citește și: Gafă de proporții a lui Cristian Tudor Popescu. Celebrul jurnalist s-a făcut de râs chiar de Paşte