Scapă URGENT de acești bani! BNR a făcut anunțul momentului

BNR a făcut anunțul pe care toți românii trebuie să-l afle. Este vorba despre banii pe care oamenii i-au strâns de-a lungul timpului și pe care acum ar putea să-i piardă, dacă nu urmează instrucțiunile Băncii Naționale.
Filip Stan
16 apr. 2023, 14:44
Scapă URGENT de acești bani! BNR a făcut anunțul momentului

BNR a anunțat că bancnotele uzate sau deteriorate nu vor mai putea fi circulate, astfel că toți românii care au astfel de bani trebuie să se grăbească și să meargă la sediul Băncii Centrale pentru a-i schimba. Schimbul se face total gratuit și nu implică niciun comision.

În ciuda faptului că tehnologia ne permite să utilizăm banii în mediul online, mulți români încă utilizează banii fizici. Totuși, ar trebui să fii atent ce bancnote ai în portofel pentru că BNR a venit cu un ultim anunț în care se anunță schimbări în ceea ce privesc banii.

,,Bancnotele care sunt evaluate ca improprii circulației nu pot fi recirculate. În această categorie sunt incluse bancnotele uzate, deteriorate și fără putere circulatorie”, se arată în comunicatul din partea Băncii Naționale a României, potrivit Click.

Mulți dintre noi am avut cel puțin o dată o bancnotă uzată sau ruptă prin portofel. Acestea au continuat să circule din motiv că au fost date ca rest, iar din neatenție am continuat ciclul de circulație a acestora. În cazul bancnotelor rupte, românii mai apelează la încercarea de a le repara, însă dacă un comerciant observă acest lucru, are dreptul să refuze bancnota respectivă.

BNR schimbă bancnotele vechi total gratuit

Cea mai la îndemână soluție este aceea de a o schimba la bancă. BNR schimbă bancnotele vechi, uzate, rupte sau din care lipsesc bucăți mici, schimbul fiind în totalitate gratuit. Pentru cei care nu știu unde anume să găsească un sediul al BNR, acestea se regăsesc în București, Cluj, Timiș, Dolj, Constanța și Iași.

De asemenea, unele bănci oferă la rândul lor acest serviciu, astfel că sunt șanse foarte mari ca în localitatea în care locuiești să poți schimba banii uzați sau rupți. De asemenea, bancnotele sau monedele care au ieșit din circulație, la rândul lor pot fi schimbate la bancă în mod gratuit.

Pentru ca banii să poată fi schimbați, ele trebuie să conțină toate elementele de identificare, astfel că în cazul în care o bucată prea mare lipsește, acestea nu vor putea fi schimbate. În ceea ce privește bancnotele uzate, acestea sunt încadrate în următoare tipuri de însemne monetare: bancnotele murdare, șifonate, pătate sau decolorate, inscripționate cu elementul de identificare complet, în ambele poziții, dar șters sau care nu poate fi citit și care au suprafața întreagă;. elementul de identificare al unei bancnote este reprezentat de seria și numărul tipărite pe spatele bancnotei;. bancnotele rupte, tăiate sau perforate însă ale căror caracteristici principale nu sunt alterate și ale cărui element de identificare complet este lizibil sau cu unele lipsuri, dar cu suprafața întreagă;. bancnotele care au fost rupte și ulterior au fost lipite, la care se poate constata că toate fragmentele pot întregi suprafața completă a bancnotei.

Citește și: Gafă de proporții a lui Cristian Tudor Popescu. Celebrul jurnalist s-a făcut de râs chiar de Paşte

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!