Scăpăm de grija ploilor. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

De duminică vremea începe să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, iar începutul săptămânii viitoare ne întâmpină cu o vreme frumoasă, de septembrie.

14 sept. 2013, 17:16
Scăpăm de grija ploilor. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Duminică în regiunile sudice predomină soarele şi vremea se mai încălzeşte, temperaturile devin cele normale pentru mijloc de septembrie, însă în vestul, centrul şi nordul ţării este încă răcoare, norii mai zăbovesc pe cer şi pe alocuri scutură câte o ploaie slabă. Vântul nu se domoleşte, este chiar alert în zona de munte, dar şi în sudul, centrul şi estul teritoriului. Prin urmare, la amiază termometrele vor indica cel mult 17 grade în depresiuni şi 27 numai în Lunca Dunării.

În Bucureşti, ultima zi a acestei săptămâni aduce o uşoară înclazire, temperatura aerului la amiază atinge 24-25 de grade, soarele este prezent pe tot parcursul zilei şi cei câţiva nori care mai rătăcesc pe cer sunt strict de decor, căci nu se aşteaptă nicio picătură de ploaie. Vântul însă rămâne mai sprinten, s-ar putea să pară ceva mai răcoare decât spun termometrele.

Săptămâna care urmează debutează cu veme frumoasă în mare parte din ţară, soare pe săturate şi doar câţiva nori, spre seară şi târziu în noapte, prin regiunile vestice şi centrale, unde numai pe alocuri plouă slab, Temperaturile devin mai plăcute, 20 de grade se aşteaptă în Maramureş, nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, iar în Lunca Dunării se ating şi 28 de grade. Vântul se domoleşte şi el, ziua se anunţă foarte plăcută.

Şi în Capitală luni va fi o zi frumoasă de toamnă, însorită şi cu temperaturi plăcute, la amiază maxima va fi de 26 de grade, exact cât ar trebui la jumătatea lui septembrie, fără ploi şi fără vânt.

Marţi, norii se adună tot mai mulţi şi plouă pe arii extinse în vestul şi nord-vestul tării, iar noaptea ploile cuprind şi regiunile centrale şi de nord-est. Vorbim despre averse însotite de descărcări electrice, ce izolat pot lăsa cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului, soarele împarte cerul cu norii, care doar pe ici pe colo scutură câte o ploaie slabă, mai probabil însă după căderea nopţii. Vântul însă este tot mai alert în majoritatea regiunilor. În aceste condiţii, la amiază nu vor fi mai mult de 19 grade în Maramureş, în timp ce în sudul ţării se ating temperaturi de vară, 30 de grade vor fi în Lunca Dunării.

În Bucureşti, marţi rămâne vreme frumoasă, caldă pentru data din calendar, cu aproximativ 27 de grade la amiază. Soarele predomină peste zi şi vântul nu crează probleme, iar cei câţiva nori care pot aduce ploi de scurtă durată vor fi de interes după căderea nopţii.

Citeşte şi Avertizare COD GALBEN de furtună. Vezi zonele vizate