Scenariu apocaliptic: Un asteroid se îndreaptă spre Pământ. Anunţul NASA pune omenirea pe gânduri – VIDEO

Specialiştii NASA au prezentat recent un scenariu apocaliptic, dar extrem de posibil, ca un asteroid să lovească planeta Pământ. Oamenii de știință au simulat un presupus impact cu un asteroid, iar rezultatele sunt extrem de îngrijorătoare. 

08 mai 2019, 14:44
Scenariu apocaliptic: Un asteroid se îndreaptă spre Pământ. Anunţul NASA pune omenirea pe gânduri – VIDEO

NASA a pornit de la ideea că un astfel de impact ar putea aduce sfârșitul vieții pe Pământ. Asta pentru că tehnologia de care dispunem şi problemele internaţionale nu sunt pregătite pentru o astfel de amenințare spațială.  

Simularea a avut drept scop testarea capacității de a răspunde în faţa unei catastrofe la nivel planetar și a fost realizată de către NASA, Federal Emergency Managment Agency (agenţia americană însărcinată cu intervenţia în situaţiile de urgenţă) şi de Agenţia Spaţială Europeană.

Având în vedere că în data de 26 martie 2019 telescoapele internaţionale au descoperit asteroidul PD2019, care reprezintă un pericol pentru Terra, agențiile internaționale au creat un scenariu pornind de la un posibil impact pentru a vedea care sunt urmările și ce soluții pot găsi pentru a le împiedica.

Ce s-ar întâmpla cu Pământul în cazul în care ar fi lovit de un asteroid 

 

Scenariul prevede că NASA va trimite până în anul 2021 mai multe sonde spațiale pentru a aduna cât mai multe informații despre posibilele amenințări pe care le presupune asteroidul. Iar asta nu e tot, agenţia spaţială nord-americană va trimite trei navete spaţiale, în anul 2024, care să se prăbuşescă pe suprafaţa asteroidului. Asta în condițiile în care, un fragment de 50-80 de metri s-a desprins din asteroidul PD2019 și a intrat pe traiectoria de coliziune cu Pământul. Una dintre soluțiile agențiilor internaționale ar fi folosirea unui focos nuclear, însă a fost abandonată din cauza contradicţiilor din mediul politic.

„Finalul simulării este dramatic, pe 29 aprilie 2027 un asteroid a intrat în atmosfera terestră la 19 kilometri pe secundă, lovind Parcul Central din New York. Impactului degajează 20 de megatone de energie, aproximativ de 1.000 de ori energia bombei nucleare care a distrus Hiroshima”, spun specialiștii.