Scenariu CUTREMURĂTOR pentru români. România ar putea fi următoarea tinta ISIS: Soldaţii Califatului vor mărşălui prin oraşele voastre

Statul Islamic avertizeaza ca ar putea aduce in curand teroarea in sud-estul Europei.

09 iun. 2017, 14:16
Scenariu CUTREMURĂTOR pentru români. România ar putea fi următoarea tinta ISIS: Soldaţii Califatului vor mărşălui prin oraşele voastre

Cea mai recenta editie pentru Balcani a publicatiei ISIS „Rumyiah” ameninta sud-estul Europei, o regiune ferita pana acum de actiunile jihadistilor. „Necredinciosii” sarbi si croati sunt identificati drept principala tinta, din cauza „crimelor comise impotriva musulmanilor din Bosnia si Kosovo”. In harta care ilustreaza materialul figureaza insa si Romania printre tarile vizate.

Autorul articolului precizeaza ca ISIS „nu a uitat de Balcani”, doar ca pana acum altul a fost centrul preocuparilor jihadiste, lucru pentru care „isi cere iertare” de la musulmanii din regiune. Acestia sunt avertizati insa si ca vor suferi aceeasi soarta ca necredinciosii daca se vor opune.

Citeşte şi: Europa, în PERICOL: Jihadiştii pregătesc atacuri masive pe Bătrânul Continent

Statele din regiune sunt amenintate chiar cu cucerirea. „In curand soldatii Califatului vor marsalui in Belgrad, Zagreb, Sarajevo, Tirana, Pristina, Skopje si alte orase”, conchide autorul articolului.

ISIS a lansat editia de Balcani a publicatiei Rumyiah in noiembrie 2016, dar pana acum in revista nu au mai aparut astfel de amenintari directe la adresa statelor din sud-estul Europei, noteaza stirileprotv.

Expertii spun ca editia este scrisa in bosniaca deoarece musulmanii din Bosnia sunt publicul-tinta, multi dintre ei avand pregatire militara din timpul razboiului din 1992-1995. Propaganda islamista este insa mult mai activa si mai eficienta online decat in forma tiparita, de aceea ISIS a si renuntat anul trecut la prima sa publicatie, Dabiq.

Pana acum, intre 700 si 900 de cetateni ai statelor din Balcani s-au alaturat ISIS in Siria sau Irak, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii de Securitate din Kosovo. Majoritatea provind din Bosnia, Kosovo si Albania. Cel mai cunoscut dintre jihadistii balcanici, albanezul kosovar Lavdim Muhaxheri (foto sus), un fost militar NATO care luase „numele de razboi” Abu Abdullah al Kosova, a fost ucis recent de o drona americana.