Scenariu de film în Oradea. Un fost taximetrist s-a dat patron şi a păcălit-o pe casiera unei săli de jocuri să-i pună puncte de 300.000 lei la ruletă

Un bărbat din Oradea care are doar 42 ani a fost încarcerat de poliţiştii Compartimentului Urmăriri după ce a fost condamnat pentru instigare la delapidare, într-un caz şocant.

23 iul. 2021, 16:33
Scenariu de film în Oradea. Un fost taximetrist s-a dat patron şi a păcălit-o pe casiera unei săli de jocuri să-i pună puncte de 300.000 lei la ruletă

Scenariu de film în Oradea. Bărbatul, Bartok Robert Gusztav, este acuzat că a păcălit-o pe casiera unei săli de jocuri să-i introducă puncte de peste 300.000 lei la mai multe aparate de joc tip ruletă, bani pe care i-a pierdut, iar apoi s-a făcut nevăzut.

Scenariu de film în Oradea. Un fost taximetrist s-a dat patron şi a păcălit-o pe casiera unei săli de jocuri să-i pună puncte de 300.000 lei

S-a întâmplat în urmă cu 6 ani, pe 19 iulie 2015, într-un cazinou din Oradea, unde Bartok era client fidel. Casierele îl ştiau, omul vizita cazinoul în fiecare zi, se prezenta drept patron al unei firme care deţinea la rându-i săli de jocuri, deci ca o persoană de încredere, şi juca mereu sume mari de bani, aproximativ 20.000-30.000 lei.

Aşa îl ştia şi Anca Mirela B., una dintre angajate. Într-o zi, în jurul orei 11, Bartok a intrat în cazinou, cerându-i în mai multe rânduri să-i introducă puncte la ruletă, pentru care a plătit în total suma de 15.000 lei.

După ce le-a jucat pe toate şi a pierdut, bărbatul i-a cerut casierei să mai crediteze aparatele de ruletă cu alte puncte pentru a putea continua jocul, fără însă să plătească contravaloarea acestora, dar cu promisiunea de a-i aduce banii ulterior.

Femeia a acceptat, deși regulamentul îi interzicea explicit acestu lucru, sperând că, la un moment dat, Bartok va câştiga şi va plăti. Doar că bărbatul a avut ghinion în ziua cu pricina.

După ce a pierdut toate punctele, el a plecat, susţinând că merge să schimbe valută şi revine. Nu a făcut-o. Femeia l-a aşteptat o perioadă, iar apoi l-a şi sunat să-i ceară socoteală, Bartok recunoscându-i că nu are suficienţi bani pentru a-şi acoperi datoria.

Suma era imensă, 363.000 lei. Disperată, Anca Mirela B. şi-a sunat şeful, povestindu-i ce s-a întâmplat, iar acesta a anunţat Poliţia.

Săptămâna trecută, sentinţa a fost schimbată, însă, la Curtea de Apel Oradea, în privinţa bărbatului, care a fost condamnat la 2 ani de detenţie pentru fapta sa.

„Curtea consideră că prima instanţă nu a făcut o justă individualizare a pedepsei nici sub aspectul cuantumului şi nici a modalităţii de executare”, a explicat completul de judecată motivul, arătând că bărbatul a comis fapta pentru a-şi satisfice un viciu şi nu a făcut demersuri pentru a repara prejudiciul de care „a profitat în întregime”.

Citeşte şi: Mesaj hilar pus în geamul mașinii unui taximetrist din Constanța. Imaginile au devenit virale!