Scenariu roşu! Carantina a fost prelungită cu 7 zile

Carantina zonală pentru locuitorii comunei Recea. Măsura a fost prelungită în urma ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat,

01 mart. 2021, 09:31
Scenariu roşu! Carantina a fost prelungită cu 7 zile

Scenariu roşu în Maramureş. Carantina zonală pentru locuitorii comunei Recea şi satele aflate în subordine a fost prelungită cu încă şapte zile, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, măsura a fost prelungită în urma ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, fiind vorba despre carantinare zonală pentru comuna Recea, cu localităţile aparţinătoare Recea, Mocira, Lăpuşel, Săsar şi Bozânta Mică.

„Ordinul a intrat în vigoare azi (luni – n.r.), începând cu ora 8,00, pentru o perioadă de 7 zile. Restricţiile impuse şi măsurile care trebuie respectate de către locuitorii localităţii, dar şi de către cetăţenii care vor tranzita unitatea administrativ-teritorială carantinată zonal sunt aceleaşi care au fost stabilite anterior”, a spus Dan Bucă.

El a adăugat că alte măsuri pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru soluţionarea unor probleme deosebite pe perioada carantinei vor fi stabilite prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Scenariu roşu şi în şcoli. Sorin Cîmpeanu: Sunt 2.326 de clase care funcţionează în sistem online dintr-un total de 136.000 de clase

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat că sunt 2.326 de clase la nivel naţional care funcţionează în sistem online, în urma unor depistării de cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, dintr-un total de 136.000 de clase.

„Sunt 2.326 de clase care funcţionează în online dintr-un total de 136.000 de clase. Şcolile funcţionează după scenariul localităţii, nu după scenariul judeţului este un element important. Într-adevăr au fost introduse focarele în rata de infectare, însă nu sunt influenţe majore în oraşele mari şi de talie medie, sunt influenţe majore în localităţile cu un număr redus de locuitori. Din păcate vedem un trend ascendent al ratei de infectare, lucru care sigur că este îngrijorător dar din perspectiva educaţiei ne gândim îndeosebi la   acele şcoli care acum funcţionează în scenariul galben în care elevii claselor a VIII-a şi a XII-a pot merge la şcoală şi odată cu intrarea în şcenariul roşu, peste trei la mie rata de infectare, nu vor mai putea merge conform regulilor actuale la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara.

El a menţionat că vineri au fost confirmaţi cu noul coronavirus 110 elevi şi 78 de cadre didactice, iar joi fuseseră 45 de elevi şi 12 angajaţi din personalul din învăţământ.

Raed Arafat ia în calcul măsuri de carantinare: „Ar putea fi o soluţie, dacă ajungem la creşteri semnificative”


loading...