SCENARIU ROŞU de duminică. Restaurantele şi cinematografele se închid la Cluj chiar de Valentine’s Day. Raed Arafat a semnat ordinul

SCENARIU ROŞU de duminică în Cluj. Potrivit hotărârii, sunt interzise activitatea cinematografelor şi a instituţiilor de spectacole, a restaurantelor şi cafenelelor - în interior, a operatorilor de jocuri de noroc.

12 feb. 2021, 21:05
SCENARIU ROŞU de duminică. Restaurantele şi cinematografele se închid la Cluj chiar de Valentine’s Day. Raed Arafat a semnat ordinul

SCENARIU ROŞU de duminică.

Restaurantele, cinematografele şi instituţiile de spectacole din Cluj-Napoca se închid din nou, începând de duminică, au decis autorităţile vineri, la patru zile de la hotărârea care permitea ca acestea să desfăşoare activitate cu publicul. Rata de infectare a urcat din nou, ajungând la 3,49 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, vineri, Hotărârea nr. 9 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 35/11.02.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 12 februarie 2021, cu scopul limitării şi prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, în judeţul Cluj.

SCENARIU ROŞU de duminică. Potrivit hotărârii, sunt interzise activitatea cinematografelor şi a instituţiilor de spectacole, a restaurantelor şi cafenelelor – în interior, a operatorilor de jocuri de noroc.

Măsurile au fost dispuse pentru 14 zile, începând din 14 februarie. La Cluj-Napoca, incidenţa cumulată a ajuns la 3,49.

Luni, când rata de infectare în municipiu era 2,97, CJSU adoptase o hotărâre care prevedea redeschiderea restaurantelor şi a instituţiilor de spectacole, a cinematografelor.

Starea de alertă, prelungită în România pentru 30 de zile. Se schimbă modul de calcul al incidenţei COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, că ”avem o şansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm” şi a făcut un apel către români să se vaccineze, atunci când le va veni rândul.

”Suntem, cum se spune, pe un platou. Asta înseamnă că numărul de persoane care sunt găsite nou îmbolnăvite într-o zi este aproximativ egal cu numărul de persoane care se fac bine, care scapă de boală. În acelaşi timp, putem să observăm că la secţiile de Terapie Intensivă numărul de internaţi este în uşoară scădere, însă suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia. În consecinţă, respectaţi restricţiile, purtaţi mască, distanţare, respectaţi toate măsurile care sunt în vigoare”, a transmis, joi, preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, fiind adoptată o hotărâre în acest sens. ”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi, 10 februarie 2021, Hotărârea numărul 8. Prin această Hotărâre se propune prelungirea Stării de Alertă, pe o perioadă de 30 de zile, pe teritoriul României, păstrarea măsurilor de prevenţie adoptate la nivel national şi includerea focarelor de COVID – 19 în calcularea incidenţei privind răspândirea noului tip de coronavirus”, a transmis, miercuri, CNSU.

CNSU a aprobat şi lista măsurilor care se aplică, fiind aceleaşi care sunt în vigoare în prezent, cu precizarea că şi focarele vor fi luate în calcul la rata inceidenţei Covid.

 


loading...
Partenerii noștri