Scenariu roşu se extinde. Restricţii dure pentru locuitorii din aceste zone

Fiecare zi aduce noi restricţii în România. Rata de incidenţă creşte alarmant în localităţile mici, dar deja avem şi un întreg judeţ care a depăşit graniţa care aduce restricţii.

14 sept. 2021, 07:04
Scenariu roşu se extinde. Restricţii dure pentru locuitorii din aceste zone

Scenariu roşu în tot mai multe localităţi din România. De astăzi, se aplică noi restricţii dure într-o localitate din Vrancea, în urma intrării în scenariul roşu. Este vorba despre o zonă unde incidenţa a urcat la 3,92 la mia de locuitori.

Autorităţile din judeţ sunt în alertă. Este vorba despre comuna Soveja, care are o incidenţă de 3,92 la mia de locuitori, cu toate că se numără printre localitățile cu un grad ridicat de vaccinare, de aproape 25%.

Citeşte şi: Carantină în România, noi reguli anunţate pentru nunţi şi botezuri. Ce se întâmplă cu nunțile programate în 2021 și 2022

Începând de pe 14 septembrie, pentru următoarele 14 zile, la Soveja se vor aplica mai multe restricții, cauzate de creșterea ratei de infectare cu noi cazuri de COVID-19 la nivelul localității. Măsurile luate nu vor afecta desfășurarea cursurilor școlare, care vor avea loc tot în format fizic.

Pentru că este și zonă turistică, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul pensiunilor sau a altor unități de cazare, precum și la terasele acestora, este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, potrivit Rador.

Nu este permisă nici organizarea de spectacole, concerte, festivaluri publice și private, evenimente culturale sau activități recreative și sportive. Nici evenimentele private, cum ar fi nunțile sau botezurile, nu sunt permise în căminele culturale, restaurante și baruri. Sălile de jocuri de noroc vor fi şi ele închise în perioada în care se aplică măsurile dispuse astăzi.

Scenariu roşu şi 1n 12 localităţi din Satu Mare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a publicat lista incidențelor COVID-19 la nivelul localităților din Satu Mare. Potrivit documentului, tot mai multe localități înregistrează incidențe ridicate. Municipiul Satu Mare a depășit pragul de 2,52 de cazuri, prag care îl plasa în “scenariul galben”.

Satu Mare, primul judeţ în scenariul galben. Incidenţa COVID-19 a sărit de 2. Care este situaţia în Bucureşti şi celelalte judeţe
Un număr de 15 localități au înregistrat incidențe peste ce înainte reprezenta pragul scenariului roșu. Cea mai mare incidență este înregistrată în Târșolț, localitate care are peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Valul patru a venit practic cu noi și noi recorduri de incidență pentru localitățile sătmărene.

Noi restricții lângă Capitală. Mai multe localități din Ilfov au depășit incidența de 2 la mia de locuitori. Ce reguli se vor impune

loading...