Scenariul care îţi dă fiori: Rusia va ataca ROMÂNIA şi Estonia

Publicat: Sâmbătă, 21 Februarie 2015 13:11 // Actualizat: Duminică, 22 Februarie 2015 11:55 // Sursa: romaniatv.net

După armistiţiul de la Minsk, preşedintele rus Vladimir Putin se gândeşte la un nou scenariu care priveşte direct ţara noastră şi una dintre republicile baltice. În afară de neutralizarea Ucrainei, Putin vrea să vadă cum s-ar descurca, în cazul unui atac din partea Rusiei, ţări membre ale NATO, ca România sau Estonia.

Vladimir Putin ar vrea să pună în discuție capacitatea NATO de a acționa conform Articolului 5 al Tratatului, care prevede că, dacă un stat membru este atacat, Alianța trebuie să riposteze, este părerea generalului Constantin Degeratu, potrivit stiripesurse.ro.

Generalul în rezervă a arătat că, potrivit unor analize recente, variantele care ar fi luate în calcul la Moscova ar putea fi Estonia și România. "Rusia va încerca să demonstreze că Articolul 5 nu funcționează sau nu funcționează pentru toți şi nu aşa cum îşi imaginează unii”, susţine Degeratu.

În ceea ce privește România, Degeratu spune că "nu se pune problema ocupării unui teritoriu", ci, eventual, "scoaterea unui teritoriu de sub controlul forțelor guvernamentale". Una dintre variante ar fi "însămânţarea unor mişcări separatiste care ar pune România în incapacitate de acțiune a NATO cu o intervenție de tipul Articolului 5".

Citeşte şi Rusia avertizează: Suplimentarea forţelor NATO în Europa de Est va afecta stabilitatea regională

Nu este vorba doar de coordonarea și pregătirea unei intervenții din punct de vedere militar, ci și de o decizie politică. Aceasta, în condițiile în care Rusia are relații tot mai strânse cu state care sunt atât membre UE, cât și membre NATO.

"În primul rând e vorba de un vot, iar un vot e o chestiune politică. Liderii politici din NATO nu au mandat popular pentru angajare militară. Sunt sigur ţări care n-ar putea vota pentru acțiune militară acum: Ungaria, Grecia, Bulgaria. Altele ar fi su siguranță reticente, a explicat Degeratu.

loading...
34 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 apr 14:56
...militară acum: Ungaria, Grecia, Bulgaria. Altele ar fi su siguranță reticente, a explicat Degeratu. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/scenariul-care-iti-da-fiori-rusia-va-ataca-romania-si-estonia_203799.html#ixzz3Xf2TkBWE
...
24 feb 17:36
Răspunde | Votează email 0 email
oana
si prostia ta,autorule,iti da fiori ?
24 feb 15:42
Răspunde | Votează email 0 email
kalimera
Rusii ar vrea ei sa faca si asta, ca Romania este un stat de limba latina mai greu de asimilat decat celelalte tari de limba slava din jur.Dar se tem de faptu ca romanii vor murii cu dintii in beregata lor.Au mai patit ei asta si cu cecenii.
24 feb 11:25
Răspunde | Votează email 1 email
mai vedem
Daca povestea asta ar fi adevărata, înseamna ca Rusia ar trebui sa încalce toate acordurile pe care probabil le are cu NATO, granița NATO cred ca este sau ar trebui sa fie recunoscuta de către Rusia sau asa ar trebui sa fie, oricum e doar o părere, în ceea ce privește o zona separatista probabil don general specialist în opinii tâmpite se refera la ținutul secuiesc, este cunoscut faptul ca în acea zona exista un nucleu destul de bine conturat și susținut de localnici de etnie maghiara în sensul acesta, declarațiile de acum 2 -3 ani ale primarului din SF. Gheorghe care pot fi asociate cu o astfel de atitudine din partea secuilor pot sta argument în susținerea unei astfel de opinii, în fine Rusia e un pic cam departe pentru a introduce în românia echipamente militare pe care le-a dat separatiștilor prorusi din Ucraina, iar pentru dotarea unor gherile secuiești care sa facă pe rambo prin munți și pădurile din secuime e un pic cam greu, bineînțeles exista posibilitate ca armele sa fie procurate prin furt din depozitele de armament și muniție de la armata romana, de către asa ziși separatiști secui, oricum deocamdată existenta lor nu a fost dovedita, dar SRI și serviciile de contra spionaj militar ale armatei romane știu mai bine, oricum în momentul în care primul glonț va fi tras de către un separatist secui în potriva unui civil sau soldat romani, populația romana de etnie maghiara sa se aștepte la ce mai rău, cei care fac parte din astfel de organizați sau le-ar place sa fac parte pentru ca cred sau sunt nostalgici după un marele regat maghiar și cred ca o astfel de posibilitate le va oferi șansa de a crea acesta viziune bolnăvicioasa, sa se gandeasca, nu de doua ori înainte de a se baga în asa ceva, ci de un milion de ori. Ardealul de-a lungul istorie sale zbuciumate a fost ocupat de către dușmani lui doar prin forța, asa ca cei care cred ca e al lor sa se lupte pentru el, iar șansa de al lua pana la urma este
23 feb 20:30
Răspunde | Votează email 0 email
Independent
Cele mai sigure locuri de munca!
Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
23 feb 02:50
Răspunde | Votează email 0 email
Canadianu'
Este cumva revista asta publicata de KGB ca sa bage bietii romani in sperieti? Sa le dea griji?
Eu sint in Canada de zeci de ani si nu stiu, poate ma lamureste cineva. In orice caz, cine a scris asta ori e timpit ( preferabil) or agent rusnac. Iar tu Gigi Kent, cunoscator in strategie militara si expert in riposta NATO, mai pune mina pe carte si fa o meserie , alta decit debitind prostii despre lucruri serioase de care nu stii si pt care esti platit in ruble.
22 feb 20:18
Răspunde | Votează email 3 email
Gigi Kent
E la mintea cocosului ca NATO nu va riposta daca Romania va fi atacata de Rusia pt ca nu se vrea razboi mondial nu se vrea WW3 ... daca se vrea WW3 atunci NATO va riposta dar nu se vrea
22 feb 19:21
Răspunde | Votează email -1 email
ben
Putin nu va ataca niciodata Romania, nu strica el armament care costa foarte multi bani, cu Romania. stirile voastre sunt niste telenovele si presupuneri la alte presupuneri.
22 feb 12:08
...rus Vladimir Putin se gândeşte la un nou scenariu care priveşte direct ţara noastră şi una dintre republicile baltice. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net ...
22 feb 08:59
Răspunde | Votează email 0 email
Rodica
Oferte de lucru pentru toata lumea..Incercati si cu siguranta nu veti regreta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8375
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H