SCENARIUL lui Ion Cristoiu: Victor Ponta va fi până-n 2016 nu numai premierul, dar şi preşedintele României

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează un scenariu potrivit căruia SRI a orchestrat tot scandalul Elena Udrea pentru a distrage atenția de la adevărata miză politică a acestor zile: dărâmarea guvernului Ponta de către PNL.

07 feb. 2015, 10:11
SCENARIUL lui Ion Cristoiu: Victor Ponta va fi până-n 2016 nu numai premierul, dar şi preşedintele României

Ion Cristoiu scrie, pe blogul său, că scandalul mediatic Elena Udrea – SRI pare a fi „o perdea de fum colorat, cu parfum de telenovelă, pus la cale special pentru o presă care înghite tot, fără a mesteca, deoarece unei găluști îi urmează alta, pentru a ascunde realitatea cu adevăra importantă a acestei perioade: Bătălia pentru formarea unei noi majorități parlamentare astfel încît, la Moțiunea de cenzură de la finele lui februarie, Guvernul Ponta să cadă.”

„Un spectacol mediatic dinadins creat pentru ca noi, jurnaliștii, să nu mai fim atenți la negoțul cu parlamentari în viu, angajat atît de PNL, cît și de PSD.

Din cîte am aflat, fiecare dintre tabere a luat om cu om pentru a trece de partea sa sau a-l păstra de partea sa dintre parlamentarii dispuși să zboare dintr-un partid într-altul în funcție de interese, inclusiv de interesul financiar.

Adevărul e că Bătălia din aceste zile, adevărata Bătălie, ascunsă de diversiunea Elena Udrea, e pe viață și pe moarte. Dacă PNL nu reușește să facă o nouă Majoritate pentru Moțiunea de cenzură de acum, Guvernul Ponta nu va mai putea fi dat jos pînă la alegerile din 2016″, spune Cristoiu.

CITEŞTE ŞI CITEŞTE ŞI Ion Cristoiu a primit JURNALUL Elenei Udrea din campanie: SRI, implicat în bătălie. Udrea a fost anti-IOHANNIS

Jurnalistul adaugă că „suflul dobîndit de PNL după victoria lui Klaus Iohannis se va spulbera după eșecul Moțiunii”, iar „din motive complexe, România va avea o situație economică bună în perioada următoare”.

Bazat pe ea, Guvernul Ponta poate cîștiga alegerile din 2016. Eșecul Moțiunii de cenzură va duce la un spor de agresivitate al PSD, al lui Victor Ponta față de Klaus Iohannis. Din acest punct de vedere, principala victimă a eșecului PNL va fi Klaus Iohannis. Noii directori de la SRI și SIE vor trebui numiți în urma unui negoț cu Victor Ponta. (…) Iar Victor Ponta, cu obrăznicia care-l definește va lua locul președintelui Klaus Iohannis în opinia publică.

Cum se desfășoară bătălia în Parlament? După ce PNL a avut inițiativa, Coaliția condusă de Victor Ponta a trecut la contraatac.

Dat fiind că președintele se limitează la acțiuni protocolare, de nivelul unui Monarh, în timp ce Victor Ponta pare tot mai puternic, Operațiunea PNL e pe cale să eșueze. Victor Ponta va fi pînă-n 2016 nu numai premierul, dar și președintele României!”, mai notează Cristoiu.