Scene CUMPLITE la Reşiţa. Scandal între ţigani, oprit cu focuri de armă VIDEO

Un scandal între două grupuri de romi din Reşiţa a fost oprit cu focuri de armă de poliţişti. Clanurile se ceartă de mai multe zile, iar totul a degenerat cu o bătaie, poliţiştii fiind nevoiţi să tragă mai multe focuri de avertisment. Cele două tabere se acuză una pe alta că cer taxă de protecţie. Aceştia s-au încăierat şi luni în faţa sediului de Poliţie.

04 iun. 2014, 06:52
Scene CUMPLITE la Reşiţa. Scandal între ţigani, oprit cu focuri de armă VIDEO

O stradă din Reşiţa a fost blocată de poliţişti şi jandarmi care au intervenit cu focuri de armă pentru a aplana un conflict izbucnit între două clanuri de romi. Scandalul durează de mai multe luni, dar în ultimele zile s-a acutizat. Este vorba de cetăţeni de etnie romă, majoritatea plecaţi prin ţări străine şi care îşi dispută teritoriu când vin în ţară.

Conflictul s-a materializat până acum prin bătăi, distrugeri şi ameninţări. Luni a avut loc o astfel de confruntare chiar în faţa Poliţiei din Reşiţa, iar marţi conflictul s-a mutat în zona în care aceştia locuiesc. Scandalul a degenerat, aşa încât câţiva romi au încercat să dea foc clanului advers. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă câteva focuri de armă pentru a aplana scandalul încins în plină stradă.

Unul dintre ţigani a ajuns la spital cu arsuri.