Scene de coşmar în Alba. Un jandarm s-a împuşcat mortal cu arma din dotare

Incident cutremurător la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba. Un jandarm, în vârstă de 49 de ani, s-a împuşcat, duminică, cu arma din dotare, în timp ce păzea sediul unităţii.

21 nov. 2021, 15:28
Scene de coşmar în Alba. Un jandarm s-a împuşcat mortal cu arma din dotare

Scene de coşmar în Alba. Jandarmul s-a împuşcat în zona pieptului, iar medicii chemaţi de urgenţă nu au mai reuşit să-l salveze.

„Duminică, în jurul orei 12.34, un subofiţer din cadrul IJJ Alba, aflat în serviciu de pază la sediul unităţii, s-a împuşcat în piept, folosind armamentul din dotare. Imediat a fost anunţat serviciul de ambulanţă şi colegii din serviciu au executat manevrele de resuscitare, dar, din nefericire, acestea nu au avut succes.

Precizăm că subofiţerul avea 49 de ani, era cadru al unităţii noastre din anul 1994 şi pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, conform News.ro.

Citeşte şi: Atac armat în Oraşul Vechi din Ierusalim. Un palestinian cu o mitralieră a făcut ravagii, înainte de a fi împuşcat mortal de Poliţie. Imagini şocante VIDEO

Jandarmul care s-a împuşcat mortal fusese testat psihologic anul trecut şi fusese declarat apt.

„La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii” , a mai precizat IJJ Alba.

Anchetatorii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care jandarmul şi-a luat viaţa.

În urmă cu două zile, un ofițer din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj şi-a pus capăt zilelor în subsolul blocului în care locuia. Descris drept o fire retrasă, tânărul de 34 de ani s-ar fi aflat în divorţ.

Citeşte şi: Doliu în Poliţia Română. Un ofiţer de 34 de ani de la Trupele Speciale ale IPJ Dolj, găsit mort