Scene de coşmar la Spitalul Judeţean Piteşti: avort la lumina telefonului şi fără anestezie

Scene de coșmar la Spitalul Județen din Pitești: o femeie povestește cum medicul i-a făcut întrerupere de sarcină la lumina telefonului și fără anestezie. Ea ajunsese la spital cu sângerări grave și dureri cumplite.

11 dec. 2019, 17:06
Scene de coşmar la Spitalul Judeţean Piteşti: avort la lumina telefonului şi fără anestezie

Femeia povesteşte că ajuns de urgenţă la spital după ce a început să sângereze abundent.

„M-au băgat în sala de consult. Domnul doctor mi-a vorbit foarte urât, nu a vrut să înțeleagă, să fie mai omenos. Mi-a făcut chiuretaj pe viu, fără anestezie, fără lumină, la lumina telefonului”, povesteşte femeia.

Ea mai spune că dorea să facă întrerupere de sarcină, dar din cauza gravității, medicul de gardă a decis că avortul trebuie făcut imediat. Așa că operația s-a făcut fără anstezie și la lumina telefonului mobil.

Scandal la ora de religie. Un preot le-a oferit elevilor figurine în formă de fetuşi avortaţi

Șeful Secției de Ginecologie îl apără pe medic.

„Avem in toate cabinetele lampi, dar timpul pierdut de acolo si inapoi e mai important pentru doamna. O sursa de lumina a fost, nici nu ma mai intereseaza. A fost o sursa de lumina si s-a rezolvat. Partea care ma deranjeaza este comunicarea”, a explicat Marcel Buzatu, șeful Secției de Ginecologie.

Soțul femeii e și el revoltat de ce s-a intamplat.

„S-a intamplat ca s a facut chiuretajul cu lumina unui telefon. M-a socat. Nu mai am cuvinte. Nu stiu ce s-a intamplat, dar am intrebat. Inseamna ca au filmat… Nu pot sa-mi explic ce s-a intamplat cu blitzul din telefon intr-o sectie de ginecologie”, povesteşte soţul victimei.

În acest caz va fi făcută o cercetare disciplinară în ceea ce privește activitatea doctorului acuzat.