Scene de groază în vacanţă: 150 de turişti blocaţi în telegondole

Peste 150 de persoane au rămas blocate în telegondole, în Tenerife. Autorităţile locale au informat că a fost vorba, cel mai probabil, de o defecţiune la sistemul de motoare ale telegondolelor.

18 aug. 2018, 20:24

Autorităţile au anunţat că 34 de persoane, inclusiv patru copii, au fost evacuaţi de urgenţă din aceste telegondole, iar încă 120 de persoane au fost ulterior evacuate, după aproximativ 3 ore. În cursul evacuării s-a intervenit cu gondole acţionate manual.

Nu se cunosc deocamdată amănunte despre acest acident. O investigaţie este în urs de desfăşurare pentru a se afla cauza pentru care gondolele au rămas blocate.

Numeroase echipaje de salvare a celor prinşi la înălţime, inclusiv pompieri locali au interveni pentru a-i evacua pe turiştii blocaţi în telegondole.

Citeşte şi Turişti blocaţi pe munte. Salvatorii au intervenit de urgenţă

Nicio persoană nu a avut nevoie de vreo intervenţie medicală. Numai o femeie din Spania a suferit un atac de panică, potrivit express.co.uk

În urma acestui incident, serviciul de telegondole nu va funcţiona în acest sfârşit de săptămână, au informat autorităţile companiei de telegondole.

În Martie, anul trecut, aproximativ 250 de turişti au fost afectaţi de o defecţiune la telegondolă ce i-a blocat în două telegondole, în timp ce peste o sută de turişti au petrecut întrega noapte la mare altitudine.

Muntele Teide, unde s-a produs accidentul de telegondolă, este considerat a fi cea mai vizitată „minune naturală” a Spaniei şi Europa. Staţiunea a atras peste 4 milioane de vizitatori în 2016.