Scene de groază la tribunal, în Italia. O femeie a atacat cu cuţitul un procuror

O femeie care avea asupra ei un cuţit, s-a repezit la un procuror, încercând să-l înjunghie. Faptele s-au petrecut într-un tribunal din oraşul Lodi, aflat în apropiere de Milano.

26 mai 2015, 16:25
Scene de groază la tribunal, în Italia. O femeie a atacat cu cuţitul un procuror

Femeia are 38 de ani şi se numeşte Rosa Maria Capasso. Ea s-a repezit la procuror, fiind înarmată cu un cuţit cu care ar fi urmat să-l înjunghie. Procurorul s-a ferit însă la timp, iar o femeie, care se afla în apropiere, a fost înjunghiată şi rănită de cea care se repezise la reprezentantul legii, potrivit presei italiene.

Incidentul s-a petrecut marţi, la Palatul de Justiţie din Lodi, o localitate aflată la aproximativ 20 de kilometri de Milano. Femeia rănită are 52 de ani şi a fost transportată de urgenţă la spital. Viaţa ei nu este în pericol.

Femeia care a comis atacul a fost arestată, fiind acuzată de tentativă de omor. Autoritîţile italiene au iniţiat o anchetă. Pătrunderea femeii cu cuţitul în tribunal a fost înlesnită de faptul că, în instituţie, nu funcţionau de câteva luni detectoarele de metale de la punctele de control. Nu se ştie deocamdată care este mobilul tentativei de atac asupra procurorului, potrivit ilmessaggero.it.

Italia s-a confruntat recent cu astfel de atacuri. În aprilie, un cetăţen italian a pătruns într-un tribunal din Milano şi a deschis focul, ucigând trei persoane, între care şi pe apărătorul său.