Scene inacceptabile în Turcia. Poliţia a folosit spray cu piper împotriva jucătorilor de 14 ani

Opinia publică din Turcia este revoltată de modul cum au ales poliţiştii să trateze conflictul iscat pe teren la un meci de fotbal disputat între copii sub 14 ani. Forţele de ordine au folosit spray cu piper împotriva minorilor.

09 mai 2013, 06:09
Scene inacceptabile în Turcia. Poliţia a folosit spray cu piper împotriva jucătorilor de 14 ani

Imagini surprinse la un meci de fotbal jucat în Turcia, între două formaţii de juniori sub 14 ani, fac înconjurul lumii din cauza atitudinii poliţiei, care a folosit spray cu piper împotriva jucătorilor.

Meciul dintre Bursa Yolspor şi Ikitellispor era unul de o importanţă extrem de mare, iar la încheierea timpului regulamentar scorul era egal, 1-1. S-a continuat cu prelungirile, iar cei de la Bursa au înscris de două ori, fapt din cauza căruia cei de la Ikitellispor şi-au pierdut cumpătul şi au început cu vehemenţă să protesteze la deciziile arbitrului.

Au fost acordate două cartonaşe roşii, antrenorul a intrat pe teren şi l-a pălmuit pe unul dintre elevii săi, dar după fluierul final conflictul a degenerat, chiar din cauza poliţiştilor.

Unul dintre ei a pulverizat spray cu piper în ochii unui fotbalist, deşi la momentul respectiv nu era ameninţat în niciun fel. De asemenea, un oficial al clubului, care încerca să obţină explicaţii, a fost tratat în acelaşi mod. Cei doi au fost duşi la spital, iar clubul a depus plângere împotriva forţelor de ordine.