Scene INCREDIBILE la Fed Cup: Ilie Năstase a fost dat afară din arenă după ce le-a jignit pe britanice: „F…ing bitches!”

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, al doilea meci al zilei întâi din România – Marea Britanie, a fost câștigat de britanică, dar după o serie de evenimente neplăcute. Meciul a fost suspendat de arbitrul oficial, la scorul de 2-6, 3-1.

22 apr. 2017, 13:06

Meciul a fost marcat de incidente, care ar fi izbucnit după jucătoarea britanică s-ar fi fi arătat deranjată de ce se întâmpla pe teren şi în tribune, în timpul evoluţiei ei. Acest lucru l-ar fi enervat pe Ilie Năstase, care i-ar fi reproşat situaţia arbitrului de scaun.

După o dispută verbală cu acesta şi cu arbitrul principal, Năstase a fost trimis la vestiare de oficialii ITF.


După scurt timp, Johanna Konta a izbucnit în plâns, iar meciul a fost întrerupt şi jucătoarele au plecat la cabine.

 

Partida a fost reluată după 20-25 de minute.

În primul meci, Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Heather Watson, locul 113 WTA.

Firul evenimentelor:

15:25 Jurnaliştii britanici de la „The Telegraph” au dezvăluit motivul pentru care Ilie Năstase a fost evacuat din arenă. Conform acestora, căpitanul României le-a jignit ca la uşa cortului pe Johanna Konta şi pe Anne Keothavong: „Sunteţi două curve nenorocite”, le-ar fi strigat Năstase, în două rânduri. De asemenea, românul şi-a vărsat nervii şi pe arbitru: „Care dracului e problema ta?”

15:10 Scene rar întâlnite la un asemenea nivel: căpitanul nejucător Ilie Năstase a fost trimis în tribune de arbitru, apoi evacuat de supervizorul partidei, din cauza unor injurii aduse arbitrului de scaun! Imediat, Konta îşi pierde serviciul şi începe să plângă după ce mai mulţi spectatori au agresat-o verbal în timpul punctelor.

 

15:00 Cîrstea câştigă un game mare, care a durat mai bine de 10 minute, şi se îndreaptă cu încredere către scaunul de odihnă. În acest timp, Ilie Năstase protestează după ce arbitrul de scaun a avertizat echipa României.