Scene îngrozitoare în Timiș. O vacă a fost legată și târâtă fără milă cu un tractor. Reacția halucinantă a agresorului VIDEO

O vacă a fost supusă unui chin de un sadism îngrozitor. Animalul a fost legată cu o funie extrem de scurtă de un tractor și târâtă fără milă. Localnicii au intervenit pentru a salva patrupedul.

15 nov. 2021, 12:45
Scene îngrozitoare în Timiș. O vacă a fost legată și târâtă fără milă cu un tractor. Reacția halucinantă a agresorului VIDEO

O vacă a fost legată cu o frânghie scurtă și târâtă de un tractor, în județul Timiș, iar vinovat pentru aceste scene de groază este un bărbat de 48 de ani, care s-a arătat nepăsător la chinul trăit de animal din pricina sa.

Violența împotriva animalelor reprezintă încă un sport național în România. În ciuda înființării Poliției animalelor, agresorii par să nu fie speriați de aceste autorități, continuând în văzul tuturor să chinuie animale nevinovate.

Pesta porcină lovește din nou. Aproape 10.000 de animale vor fi sacrificate din cauza bolii, în Hunedoara

Cel mai recent exemplul este cel al unei vaci, filmată de martori cum este târâtă și chinuită de un bărbat care conducea un tractor agricol.

Animalul a fost legat cu o funie scurtă și era obligat să meargă în ritmul utilajului, deși era evident că acest lucru este imposibil și chinuitor.Vecinii bărbatului au rămas șocați de insensibilitatea bărbatului la chinul văcuței și i-au solicitat acestuia să elibereze animalul.

Din păcate, abia când l-au amenințat că vor suna la 112, agresorul s-a mobilizat să coboare din tractor, întrebându-i pe oameni de ce îl iau la rost, fără să aibă vreo putere legistlativă în acest sens.

„Dar ce, sunteți responsabili cu ordinea pe stradă, ia arătați-mi un act! Nu vă mai băgați! Ce, faceți voi ordinea pe stradă?”, le-a răspuns bărbatul nervos.

În urma scenelor traumatizante, Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Timiș s-au sesizat, urmând a stabili circumstanțele producerii acestui eveniment.

Imaginile groazei, mii de animale ucise de secetă în Kazahstan. Vitele nu mai au furaje, proprietarii le dau să mănânce carton umed

În total, în provincia Mangistau, care găzduiește peninsula omonimă, au fost raportate mai mult de 1.000 de decese de cai, bovine și oi, întrucât animalele au rămas fără păşuni, transmite Reuters. Mai mult, prețul fânului și al orzului au crescut acum, pe timp de secetă, iar unii fermieri au amestecat carton umed cu furaje pentru a avea mai multă mâncare să le dea animalelor.

Caii sunt elemente esențiale ale dietei kazahe, iar vremea extrem de secetoasă i-a lăsat pe fermieri și crescători cu resurse limitate pentru animale. Kazahstanul a interzis exportul de hrană pentru animale și a solicitat țărilor vecine apă suplimentară, iar Guvernul a luat decizia de a trimite orz suplimentar în regiunea Mangistau. Totuși, măsurile nu au fost suficiente.

Gabidolla Kalynbayuly, care conduce o herghelie în satul Akshymyrau, a declarat pentru Reuters că pășunatul a avut mult de suferit în ultimii ani, dar a existat încă suficientă iarbă pentru cai – până când temperaturile extreme au distrus totul în această vară. Douăzeci de cai ai săi au murit în acest sezon și mulți alții sunt subnutriți. „Am avut doi, trei ani de secetă, aproape trei ani. Iarba n-a mai crescut ca altădată, dar niciodată n-a fost așa de rău ca anul acesta. A rămas doar iarba neagră, cum îi zicem noi„, a declarat aceasta. „De când a început seceta, mi-au murit 20 de cai și o cămilă. Dacă mor pe câmp, nici nu mai putem să-i aducem în sat ca să raportăm moartea lor. Dacă autoritățile mi-ar da o cisternă pe zi sau măcar la două sau trei zile, aș putea avea grijă de animale„, se mai plânge ea.

Seceta, care a început în aprilie, afectează și părți din Rusia și Uzbekistan, conform Sistemului Global de Alertă și Coordonare la Dezastre (GDACS).