Scene macabre în Paris. Un profesor a fost decapitat de un părinte. Agresorul şi-a revendicat actul: „Ţi-am executat unul dintre câini”

Parchetul antiterorist francez a fost sesizat vineri după ce un profesor în vârstă de 47 de ani a fost decapitat la Conflans Saint-Honorine, în apropiere de Paris. Agresorul, un cecen în vârstă de 18 ani, potrivit ambasadei Rusiei la Paris, a fost împuşcat de poliţie într-un oraş vecin.

16 oct. 2020, 16:35
Scene macabre în Paris. Un profesor a fost decapitat de un părinte. Agresorul şi-a revendicat actul: „Ţi-am executat unul dintre câini”

UPDATE: Președintele Franței va merge în locul unde a fost găsit decapitat profesorul. Şeful statului a convocat mai întâi celula de criza înfiinţată la Ministerul de Interne. Ministrul de interne, Gerald Darmanin, aflat în deplasare oficială în Maroc, a revenit imediat la Paris după atacul terorist.

Conform unei surse din poliţia, victima este un profesor de istorie din Conflans Sainte-Honorine. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra. Mai mult decât atât, agresorul și-ar fi revendicat actul pe Twitter, unde a postat imagini cu victima decedată. Contul lui a fost suspendat la scurt timp.

„Lui Macron, șeful necredincioșilor, ți-am executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mohamed”, a scris atacatorul. 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O echipă de poliţişti a reuşit să îl identifice pe agresor, acesta a fost găsit pe stradă cu un cuţit în mână. Bărbatul a refuzat să predea arma alba, motiv pentru care oamenii legii l-au împuşcat mortal. Conform Le Figaro, lângă agresor a fost descoperit cadavrul unui bărbat decapitat.

Victima agresorului este un profesor care a reuşit să îi înfurie pe părinţi după ce a arăta televilor un desen cu Profetul Mohomed la lecţia despre libertatea de exprimare. Acest fapt a înfuriat un părinte care l-a atacat pe profesor cu un cuţit de bucătărie şi i-a tăiat capul, conform surselor Le Parisien.

Ancheta vizând faptele petrecute în jurul orei locale 17.00 (18.00, ora României), în apropierea unei şcoli, a fost deschisă pentru ‘asasinat în legătură cu o acţiune teroristă’ şi ‘asociere infracţională teroristă criminală’, a indicat Parchetul naţional antiterorist (Pnat) pentru AFP.

Citeşte şi Coronavirus. Număr halucinant de infectări anunţat de Franţa, peste 30.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Conflans Saint-Honorine (Yvelines) se află la nord de Paris, iar martorii spun că agresorul care l-a decapitat pe bărbat a strigat „Allahu Akbar”, înainte de a comite fapta. El a fost ulterior împuşcat de poliţie la Eragny (Val d’Oise), însă nu a decedat, fiind doar rănit.